IPC Wereldkampioenschappen alpine skiën

28/02/2013

 

In het Spaanse La Molina vonden deze week de wereldkampioenschappen voor personen met een beperking plaats.  Voor België waren er twee deelnemers: Elien Allaert en Jasper Balcaen.

Zowel Elien als Jasper dromen van de Paralympiscs in Sotsji. Een sterke prestatie op dit WK zou dus goed zijn om een selectie hiervoor te bekomen.

De slalom wedstrijd kende wat vertraging. Door de hevige wind, moest die met een dag worden uitgesteld. Jasper Balcaen behaalde een mooie12de plaats op de slalom. Maar hij keek vol verwachting uit naar de reuzeslalom, dat is zijn favoriete discipline. Jammer genoeg verliep die wedstrijd niet helemaal zoals hij hoopte, met een 20ste plaats behaalde hij een gemiddelde prestatie.

Maar Jasper kijkt zeer tevreden terug op zijn WK. Eén jaar geleden lag hij nog in het ziekenhuis met een zware heupbreuk en zou hij er voor getekend hebben om hier op het WK te kunnen staan. Na een lange revalidatie stond hij dan toch tussen de toppers op dit WK mee te doen! Op zich een prachtprestatie!

Onder de deelnemers was ook de Oostenrijkse Matthias Lanzinger. Sommigen zullen deze naam nog wel kennen. Lanzinger was een valide top alpine skiër, maar kwam 5 jaar geleden zwaar ten val tijdens een wereldbeker wedstrijd. Na die val moest zijn been worden geamputeerd. Nu is Lanzinger één van de toppers op deze IPC kampioenschappen.

Elien Allaert kwam in haar zitski ook aan de start van zowel de slalom als de reuzeslalom. In de eerste run van de slalom ging het goed en Elien stond op een voorlopige 8ste plaats. In de tweede run wou ze iets meer risico nemen en daardoor kwam ze spijtig genoeg op het einde van het steile stuk ten val. Einde wedstrijd!

Gelukkig overkwam haar dit niet op de reuzeslalom. Na twee runs werd Elien 7de op de reuzeslalom. Een knappe prestatie!

Jasper Balcaen

Elien Allaert

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief