Katrien Aerts 15de op het WK slopestyle

09/03/2013

 

Katrien Aerts nam vandaag ook deel aan de slopestyle op het WK freestyle ski in Noorwegen.

De favoriete discipline van Katrien is de half pipe, maar ook in slopestyle neemt ze af en toe wel eens deel aan een wedstrijd. Het is goed om af en toe wat afwisseling te hebben.

De slopestyle op dit WK, kende wel wat problemen. Het parcours was moeilijk en eigenlijk veel te groot. Op de eerste trainingsdag vroegen zelfs de absolute toppers bij de heren! om de jumps was kleiner te maken. Er werden dus regelmatig aanpassingen gedaan aan het parcours. Dit betenkende natuurlijk voor de deelnemers alleen maar minder tijd om te trainen op het definitieve parcours. Na een tijdje bleken de jumps wel ok te zijn, maar het bleef ontzettend moeilijk om de snelheid in te schatten , aangezien de jumps ver uit elkaar lagen, de sneeuw wat veranderde en de wind wisselvallig was.

Dit had natuurlijk als gevolg dat er regelmatig fouten gemaakt werden. Van de 90 deelnemers (vrouwen+mannen) zijn er 8 afgevoerd met een zware blessure. Dat is dus bijna 1 op 10!

Gelukkig heeft Katrien Aerts al heel wat jaren ervaring en weet ze ook bij moeilijke omstandigheden goed wat te doen. Er werden dus geen onnodige risico’s genomen. Alhoewel Katrien toch ook wat geluk had in de eerste run toen ze te kort kwam op de laatste jump. Gelukkig zonder grote gevolgen. Heel veel andere meisjes kenden ook problemen en er waren er niet veel die hun beste niveau konden laten zien.  Katrien werd uiteindelijk 15de. Zeker niet slecht op de slopestyle.

De overwinning ging naar de Canadese Kaya Turski, voor een andere Canadese Dara Howell. De Amerikaanse Grete Elliassen werd derde. De Noorse Tiril Christiansen was één van de topfavorieten. Deze 17-jarige won eerder dit seizoen al de X-Games in Aspen. Maar de druk voor haar thuispubliek was iets te groot en Tiril miste haar beide runs in de finale.

Bij de heren was het Tom Wallisch die won voor de Brit James Woods en Nick Goepper als derde.

 

 

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief