Playground Jam! Girls only

30/03/2013

 

De Playground Jam is een slopestyle wedstrijdje voor enkel meisjes, zowel ski als snowboard.

Afgelopen woensdag vond deze wedstrijd plaats in het snowpark van Avoriaz. Met het weer hadden de meisjes in ieder geval wel geluk. Het werd een stralend blauwe dag, de enigste in gans die week! Aan de start stonden meisjes van alle nationaliteiten, Frankrijk, Groot Brittanië, Zweden, Nieuw Zeeland en twee Belgen! Katrien Aerts op haar ski’s en Karlien Abbeel met haar snowboard.

Beide Belgen deden het verre van slecht. Katrien won met overtuiging deze wedstrijd. Voor Katrien was dit dan ook een klein wedstrijdje in vergelijking met de World cups.
Katrien: “Af en toe vind ik het leuk om zo eens een kleiner wedtsrijdje mee te doen. De sfeer is veel relaxter en alles is veel
losser georganiseerd. Deze wedstrijd was gewoon een jam sessie van twee uur. De jury bekeek gewoon alles en maakte een uitslag op overall impression. Zo een jam-sessie format is wel leuk en de druk is minder, je kan al eens een foutje maken. Je hebt tijd genoeg om het nog eens te proberen en het aan de jury te laten zien.”

In de snowboardcategorie was het niet gemakkelijk voor de jury. Enkel meisjes waren zeer sterk op de rails, maar dan weer minder op de jumps, of omgekeerd. De Belgische Karlien werd knap derde.

Karlien haar reactie na de wedstrijd: “Playgroundjam was een topper: meer dan 20 vrouwen die een take-over deden in het funpark van Avoriaz! Het jam-format en het zonnetje zorgden voor een fantastische sfeer. Veel goede riders , zowel skiërs als snowboarders. Cool om iedereen bezig te zien: goede vibes, goede tricks, veel creativiteit,.. de max!
Zelf had ik een goeie dag: veel plezier gehad en ook een paar nieuwe tricks geland. Ik ben heel blij met mijn derde plaats!”

Karlien werkt het ganse seizoen in Avoriaz voor een reisorganisatie. vorig jaar deed ze een seizoen in het Amerikaanse Breckenridge. Het is ongetwijfelt één van de betere snowboardster in België. Spijtig kan ze niet komen deelnemen aan het BK. Volgens ons was het toch een kandidate voor een podiumplaats!  Hopelijk volgend jaar.

all pictures by Aurélie Berthollier )

podium ski met Katrien Aerts (in het groen)

podium snowboard met in het midden Karlien Abbeel.

 

 

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief