Snowjam is gestart!

07/04/2013

 

Vandaag was het de eerste dag van de Snowjam week in Les Deux Alpes.

Toen iedereen zijn gordijnen opentrok deze morgen in Les Deux Alpes, zag het er op het eerste zicht niet goed uit, dikke mist! Maar het weer in de bergen is niet steeds zoals het lijkt, eens je de bakjes naar boven nam, kwam je boven de wolken uit en in het snowpark werd het een stralend blauwe dag.

Ideaal voor de riders dus om te trainen. De Big Air werd ingecheckt, slopestyle runs werden in elkaar gepuzzeld en de pipe werd verkend. Op de slopestyle maakten vooral Timo De Bondt en Ward Nelissen indruk. Ward landde keer op keer zijn 900 en zal de te kloppen junior worden. Timo heeft zoveel tricks en mogelijke combinaties voor zijn slopestyle run, zodat hij eigenlijk gewoon niet weet voor welke run te kiezen! Hij heeft een aantal winning runs’ in zijn benen!

In de half pipe was er bij de meesten nog niet veel actie, enkel Koen Speleman was opvallend goed bezig en deed al rotaties is de pipe. Misschien is hij wel de te kloppen man in de half pipe?

Naast het sportieve gedeelde, is er op Snowjam ook nog een zeer ruim aanbod van après-ski activiteiten en feestjes. De Après-ski op deze eerste dag werd direct sterk op gang gebracht door Fouski. Fouski bestaat uit Loic Vercammen en Robbe Nelissen, zelf twee ‘fou’ skiers! Robbe neemt zelf ook deel aan de wedstrijden. Loic had op zijn eerste dag wel een beetje pech, en loopt nu rond met een gebroken rib. Maar de kwaliteit van zijn DJ werk leed daar niet onder!

Morgen gaan de wedstrijden op dit BK van start. Als eerste staat de skicross op het programma. Deze discipline is vooral voor de ‘fun’ en er hangt geen officiële titel van Belgisch kampioen aan vast.

enkele jongeren van het freestyle team 'Airborne' aan het trainen voor de komende dagen

Fouski brengt het feest op gang!

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief