BK dag 3: half pipe uitgesteld!

09/04/2013

 

Het BK en de discipline half pipe, lijken geen goede combinatie te zijn! Vandaag werd deze discipline weer afgelast  wegens de weersomstandigheden.

Half Pipe is een discipline die normaal redelijk snel kan doorgaan, in tegenstelling tot slopestyle of big air is deze discipline minder gevoelig voor wat bewolking en wind. Toch werd de wedstrijd vandaag opnieuw afgelast. Indien de pipe wedstrijd later in de week niet meer afgewerkt wordt, zal dit het derde jaar op rij zijn, dat er geen pipe is op het BK.

De hoofdreden voor het uitstel was de wind. Bovendien vond de organisatie dat door de slechte condities, iedereen onder zijn niveau aan het riden was. En ze willen geen wedstrijd met een ondermaats niveau.

Morgen zijn er de plannen om twee disciplines op één dag af te werken. De weersvoorspellingen geven aan dat het morgen de beste dag van de week zou zijn. In de voormiddag zou men Big Air willen doen en de half pipe wedstrijd krijgt een nieuwe kans in de namiddag.

Bij de riders heerste er wel redelijk wat teleurstelling. Vele riders hadden net een half uur hard gewerkt om alle losse sneeuw uit de pipe te krijgen. Toen de pipe helemaal klaar was, werden er blauwe lijnen gezet en enkele testruns gedaan. Het was niet ideaal maar de meeste riders, waren gemotiveerd om een wedstrijd te houden. De wind was op die moment ook nog doenbaar. Maar toch besliste de organisatie om de wedtsrijd te annuleren voor vandaag op basis van weersverwachting. Het zou hard gaan waaiën. De organisatie kreeg gelijk, want een half uurtje later,waaide het te hard.

Laat ons hopen dat de weersvoorspellingen voor morgen ook kloppen en dat we een mooie dag krijgen.

een lege pipe vandaag zonder actie!

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief