Het BK dag 4: Big air en Half pipe

10/04/2013

 

Vandaag kregen we een primeur op het BK, er werden twee disciplines op één dag afgewerkt!

Omdat gisteren de pipe niet kon doorgaan door de slechte weersomstandigheden en omdat de rest van de week ook niet veel goeds leek te worden, wou de organisatie proberen om vandaag twee disciplines af te werken op één dag. En jawel het is gelukt! Het weer zat volledig mee en alles verliep volgens de planning. ’s morgensvroeg werd er begonnen met de Big Air. De riders hadden de keuze uit 3 jumps, de grote, een medium en een kleinere. Tijdens de training was de wind soms wel een beetje wisselvallig en het was niet gemakkelijk om de snelheid in te schatten. Dit had enkele zware valpartijën als gevolg. Toen de wedstrijd begon, kalmeerde de wind en kon alles plaatsvinden in goede omstandigheden. In de namiddag werd dan de wedstrijd in de Half Pipe gehouden.

De juiste uitslagen kunnen we spijtig genoeg nog niet meedelen. Omdat het dagprogramma zo druk was, heeft de jury nog niet de tijd gehad om alles netjes op te tellen. Dat gebeurt deze avond en morgen worden de medailles uitgereikt.

Bij de dames kunnen we al wel redelijk zeker zijn dat de eerste plaats naar Katrien Aerts gaat, zeker in de pipe stak ze er kop en schouders bovenuit.

Katrien Aerts op de Big Air

Bij de junioren is het moeilijker, op de Big Air zette Ward Nelissen wel een mooie 900 neer en maakt daardoor wel grote kans op de overwinning. Maar het is tot morgen afwachten om zeker te zijn. In de pipe was het misschien nog moeilijker om te jureren. Maxime Lemaitre leek wel het meeste hoogte te behalen en eindigde zijn run met een 540.
Bij de senioren was Timo De Bondt de grote topfavoriet voor de Big Air. Timo wist een switch 1080 te landen en een switch 900. Eén keer miste hij een beetje zijn grab, de andere keer was de landing niet zo clean. Dries Lemmens landde een 900, maar of dat voldoende gaat zijn om Timo van de eerste plaats valt nog af te wachten. Ook Thanguy Herijean maakte indruk met de eerste dubbel cork 1080 van een Belg. Maar de landing was nog niet helemaal hoe het moet en het valt af te wachten, hoe de jury dit gaat beoordelen.

 

Koen Speleman

 

Onze Belgische skiers zijn het niet gewoon om in een half pipe te skiën,de meesten doen deze discipline enkele op het BK. Het was dan ook een zeer open strijd bij de heren. Volgens de mening van uw reporter heeft Koen Speleman de meeste kansen, maar de runs lagen dicht bij elkaar en het is spannend afwachten op de uitslag!

Dries Lemmens

Na de drukke en lange dag op de berg, werd alles verder gezet beneden op het plein aan de Snowjam Stage. Het frietkot stond weer op zijn plaats en ‘The Opposites’ zorgde voor de nodige sfeer. Deze twee Nederlanders wisten goed in te spelen op het publiek en kregen iedereen mee!  Na ‘The Opposites’ was het de beurt aan de Gentse DJ TLP.

'The opposites' brachten de sfeer erin!

 

Volgens de laatste weersvoorspellingen zou het weer morgen in de voormiddag nog best goed zijn en daarom staat er morgen nog de discipline slopestyle op het programma. Als deze discipline nog kan afgewerkt worden, dan hebben we nog eens een BK waar alle disciplines zijn kunnen doorgaan!

 

 

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief