Het Bk dag 5: slopestyle

11/04/2013

 

Onder moeilijke omstandigheden werd vandaag de laatste discipline, slopestyle, gehouden in Les Deux Alpes.

Het was een beetje flatlight en veel wind, maar toch ging de slopestyle competitie door. Soms was het qua veiligheid op de limiet. Riders verloren af en toe de controle door een windstoot. Maar een wedstrijd zomaar aflassen is ook niet leuk en de organisatie besloot toch alles te laten doorgaan. Alle riders namen gelukkig niet te veel risico en hielden het bij safe-runs. Het niveau van deze slopestyle wedstrijd was door deze condities niet zo hoog als andere jaren. Maar niemand raakte gewond en dat is toch ook een voornaam punt.

We vroegen een reactie aan Katrien Aerts.
Katrien: ” Ik vind zelf dat ik eigenlijk zeer ondermaats geskied heb vandaag, maar de omstandigheden waren ontzettend moeilijk en soms misschien iets te gevaarlijk. Op sommige momenten dacht ik dat het beter was om er mee te stoppen. Maar uiteindelijk heeft iedereen toch twee runs kunnen doen en zijn er geen gekwetsten gevallen. Dus dat is positief.”

Om de juiste uitslagen te weten, is het nog afwachten tot vanovond laat. Daarnet werden al wel de uitslagen van gisteren bekend gemaakt. Voor Big Air waren de uitslagen een beetje zoals verwacht,maar over de uitslagen van de Half Pipe werd deftig gediscussieerd nadien.

Teleurstelling was er bij Koen Speleman. Hij had zeker verwacht om op het podium van de half pipe te staan en persoonlijk was het ook voor mij de grootste kanshebber op het goud. Maar de jury leek daar niet zo over te denken. De overwinning ging naar Mathieu Herijean voor zijn broer Thanguy. Verrassend was Dries Lemmens op de derde plaats.

Koen Speleman: “Ik ben echt serieus teleurgesteld. Ik had echt wel het podium verwacht. Er staan mannen op het podium die niet eens een volledige run hebben gedaan!”

Ook bij de dames was er teleurstelling over de half pipe resultaten. Karolien schwagten kreeg het brons en Roos Schwagten het zilver, nochtans was de run van Karolien veel technischer. Roos had misschien iets meer hoogte, maar deed niet echt tricks. Amplitude is wel een voornaam punt in de jurering, maar niet het enige. Door zo te jureren wordt misschien wel de progressie bij de dames tegengehouden!

Er zal nog een tijdje nagepraat worden over deze uitslagen. Maar laat ons het jureren ook niet onderschatten. De uitslagen lagen allemaal zeer kort bij elkaar en het was absoluut niet eenvoudig om deze wedstrijd te jureren.

uitslagen Big Air:

dames:
1. Katrien Aerts
2. Céline Van Balleart
3. Roselien schwagten

junioren:
1. Ward Nelissen
2. Maxime Lemaitre
3. Arne Vanormelingen

senioren:
1. Timo De Bondt
2. Dries Lemmens
3. Thanguy Herijean

podium senioren Big Air

 

uitslagen Half Pipe

dames:
1. Katrien Aerts
2. Roselien Schwagten
3. Karolien Schwagten

podium dames pipe

junioren:
1. Maxime Lemaitre
2. Ward Nelissen
3  Mathieu Verlinden

podium junioren pipe

 

senioren:
1. Mathieu Herijean
2. Thanguy Herijean
3. Dries Lemmens

 

De actie op dit BK is voorbij. Sinds enkele jaren hebben we nog eens een BK gehad waar alle disciplines zijn kunnen doorgaan.

Vanavond om 22u is er nog de prijsuitrijking voor de slopestyle en het overall klassement. Daarvoor worden de punten van big air, slopestyle en pipe opgetelt. Enkel de skicross telt niet mee in dat klassement. Voor de overall ranking wordt er ook geen rekeking gehouden met leeftijd. Junioren en senioren worden bij elkaar gezet. Zeker bij de mannen is het best spannend. De puntenverschillen per discipline zijn nog niet gekend en er zijn verschillende kanshebbers op het podium.

Daarna is het ‘party-time’, alle disciplines zijn gedaan en morgen wordt het rotslecht weer. Het feest begon al met ‘Bulls on Parade’, een Race Against The Machine tributeband. Daarna komt nog TLP en de avond (nacht) wordt afgesloten met ‘We Are Prostitutes’.

 

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief