Het Bk: de Overall Ranking

12/04/2013

 

Gisteren avond laat werden de Overall Kampioenen freestyle ski bekend gemaakt. Zoals verwacht gingen de titels naar Timo De Bondt bij de heren en Katrien Aerts bij de dames.

Voor men aan het overall podium begon, werden eerst nog de resultaten van de discipline slopestyle meegedeeld.

Bij de junioren was het een zeer spannende strijd tussen Maxime Lemaitre en Ward Nelissen. Het goud ging nipt naar Maxime, die daarmee zijn tweede goud wint. Ward werd tweede en derde plaats was er voor Sander D’Helft.

Bij dames was het opnieuw Katrien Aerts die won, zij wint zo haar 4de gouden medaille op dit BK. Karolien Schwagten won deze keer van haar zusje en kreeg het zilver. Roos won het brons.

Bij de heren senioren waren er slechts drie riders er in geslaagd om een deftige run neer te zetten. Timo De Bondt, Koen Speleman en Thanguy Henrijean. In welke volgorde ze op het podium gingen staan, viel nog af te wachten. Uiteindelijk was er toch weer de winst voor Timo, voor Thanguy en Koen.

Daarna was het tijd om de overall podiums bekend te maken.Hier wordt dus geen verschil gemaakt tussen junioren en senioren. De punten lagen in de verschillende disciplines altijd zeer dicht bij elkaar, het was dus niet zo voorspelbaar wie er nu juist op dat podium ging staan. Timo De Bondt had wel big air en slopestyle gewonnen, maar stond in de half pipe niet op het podium! Thanguy Henrijean had drie keer het podiulm gehaald, tweede in pipe en slopestyle en derde op de Big Air. Zou hij Timo kunnen bedreigen voor die eerste plaats? En wie ging er nog op dat podium komen? Dries Lemmens, Koen Speleman of zou junior Ward Nelissen zich tussen de senioren kunnen mengen, met zijn 900 op de Big Air, had hij zeker wat punten gescoord!

Na het telwerk ging de Overall titel toch naar de topfavoriet Timo De Bondt. Hij wint hiermee zijn 5de Overall BK titel. Tweede plaats ging verdiend naar Thanguy Henrijean, zijn eerste keer op het Overall podium. De derde plaats ging naar Dries Lemmens. Vierde was Koen Speleman en op de vijfde plaats kregen we de eerste junior Ward Nelissen.

Podium Overall heren: Dries Lemmens, Timo De Bondt, Thanguy Henrijean

Bij de dames was er voor de eerste plaats niet zoveel spanning. Katrien Aerts had alle disciplines gewonnen, dus er was geen telwerk nodig om te weten dat Katrien de Overall titel won. Voor de andere plaatsen was het spannender. Roosje had een tweede plaats op half pipe en werd twee keer derde. Karolien had een tweede plaats op slopestyle, een derde in de pipe, maar geen podium op de big air. De zusjes Schwagten moesten dan ook nog rekening houden met Céline van Balleart,zij had een tweede plaast op de Big Air en twee keer vierde. Na een optelsom van de punten ging het zilver overall naar Roos Schwagten. Karolien was tevreden met het brons. Céline van Ballaert mist dit jaar net het podium.

podium Overall dames: Karolien Schwagten, Katrien Aerts, Roos Schwagten

Alle riders op het Overall podium kregen van Samsung een leuke smartphone, de Galaxy S3 mini!

Buiten de Overall titels werd er ook nog een prijs uitgedeeld voor de ‘most progressive rider’. Deze titel ging verdiend naar junior Maxime Lemaitre die op zijn eerste BK al direct twee keer goud en één keer zilver won!

'Most progressive rider': Maxime Lemaitre

 

Daarna kon het feestje beginnen. TLP zorgde voor de nodige vibes in de Smithy’s.

 

 

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief