Het BK: de reacties

13/04/2013

 

SnowJam zit er op, het werd een geslaagde editie! Wij gingen bij verschillende riders eens langs voor een reactie.
Het BK Snowboard en freestyle ski was zeker geslaagd. Het was al weer enkele jaren geleden dat alle disciplines nog eens hadden kunnen doorgaan. Het was nogthans geen eenvoudige week. Het weer was zeer wisselvallig en soms was het niet mogelijk om een freestyle wedstrijd te laten plaatsvinden. Maar de organisatie wist de juiste beslissingen te nemen op de juiste momenten. Op woensdag werden zelfs twee disciplines op één dag afgewerkt, wat organisatorisch toch niet zo eenvoudig is!
Het enige wat een beetje minder was dit jaar, was misschien wel het niveau. Niet dat er niks te zien was, af en toe waren er zeker momenten van klasse te zien van de riders. Maar door de moeilijke weersomstandigheden, beperkte trainingsmogelijkheden en het feit dat er steeds onmiddelijk finales waren, maakte dat niet steeds iedereen het beste van zichzelf kon laten zien. Normaal heb je eerst kwalificaties, waar iedereen een beetje in loskomt, dan in de finale kunnen de riders een niveau hoger gaan. Maar dat stapje naar een niveau hoger was er dit jaar dus niet, maar dat maakte de strijd er niet minder op.
Bij de dames won Katrien Aerts. Achter Katrien was het een spannende strijd tussen de zusjes Karolien en Roos Schwagten. Céline Van Balleart deed haar best om zich tussen deze zusterstrijd te mengen. Uiteindelijk was het Roos die overall op de tweede plaats terechtkwam. Wij gingen even bij Roos polsen naar een reactie.
Roos, ben je tevreden met je resultaten?
Roos: Ja, ik ben best blij met mijn medailles en de tweede plaats overall. In de slopestyle wou ik wel meer laten zien. Ik heb niet de kans gehad te laten zien wat ik kan.
Je verslaat dit jaar je zus Karolien, die vorig jaar tweede was? Is het leuk om van je zus te winnen?
Roos: Ja! Maar ik had het ook wel ok gevonden als Karolien voor mij was geweest. Ik gun het haar ook. Ons doel was eigenlijk met ons twee op het podium te staan en dat is ons gelukt, we zijn twee en drie. Maar de volgorde maakt niet uit.

in slopestyle wint Karolien zilver, Roos brons. Voor de overall ranking draaien ze de rollen om!

Roos in actie op de big air

Bij de heren ging de winst voor de zoveelste keer naar Timo De Bondt. Timo liet af en toe wat liggen en Thanguy Henrijean kwam soms goed voor de dag. Dat maakte dat het tot het einde spannend bleef voor de overall ranking.
Timo, ben je tevreden over je BK?
Timo: Ik ben tevreden van de resultaten, ik win slopestyle, big air en de overall. Maar ik ben niet tevreden met mijn niveau van skiën. De omstandigheden waren gewoon niet gemakkelijk.
Thanguy presteerde soms ook heel goed. Heb je op bepaalde momenten gedacht dat hij je kon bedreigen in de ranking?
Timo: Jazeker. Bij Big air en slopestyle was ik er nooit 100% gerust in dat ik gewonnen had. Maar uiteindelijk heb ik beide disciplines gewonnen en ben ik content.  Thanguy stond dan ook nog op het podium voor half pipe en ik niet, dus ook voor de overalll bleef het spannend.

Timo wint zijn zoveelste overall titel

Thanguy op de big air

Bij de junioren kregen we een spannende strijd tussen Maxime Lemaitre en Ward Nelissen. Maxime wint de disciplines slopestyle en pipe. Ward wint de big air. In het Overall klassement worden de junioren samgerekend met de senioren. Maar het is Ward Nelissen die de eerste junior is in die ranking op een 5de plaats. Maxime wordt overall 7de. Maxime krijgt wel de prijs van ‘most progressive rider’.
Maxime: Ik ben super blij met mijn resultaten. Vooral de slopestyle had ik niet verwacht om te winnen. Volgend jaar komen we terug om alles te winnen!
Ward: Ik ben wel tevreden met mijn skiën, enkel de slopestyle had ik wel graag gewonnen. Ik vond de organisatie wel ok dit jaar, alles ging goed vooruit. En twee disciplines op één dag was wel chapeau!
Tot slot luisterden we nog even naar Sander D’Helft, een junior bezig aan zijn eerste BK. Sander wint het brons op de slopestyle.
Sander: Ik vond mijn eerste BK-deelname wel fijn. Ik had wel graag beter gepresteerd op de Big Air. Ook in de slopestyle had ik beter willen skiën, maar ik ben daar wel tevreden met mijn derde plaats.

Sander D'Helft

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief