The Sochi Project

09/06/2013

 

Twee Nederlanders begonnen in 2009 met ‘The Sochi Project, de andere kant van de medaille.

Rob Hornstra (fotograaf) en Arnold Van Bruggen (schrijver/filmmaker), twee Nederlanders die in 2009 begonnen aan een 5 jaar durend onderzoek.  Ze willen de veranderingen in het gebied rond Sochi in beeld brengen. Nooit werden de spelen georganiseerd in een gebied waar de ‘glamour’ van de spelen zo in contrast staat met de omgeving. ‘The Sochi project’ zal een mix zijn van foto’s, film en reportage.

Minstens twee keer per jaar, trekken ze voor een maand naar de regio waar in februari 2014 de Olympische Winterspelen zullen plaatsvinden. Ze brengen alternatieve verhalen over de regio, en over de evolutie die de streek doormaakt.

The Sochi project is een uniek en diepgravend onderzoek en daarom ook kostbaar. Het kan zomaar niet door een Nederlandse krant of tijdschrift gemaakt of bekostigd worden. Het project draait vooral op donaties, tussentijdse publicaties, tentoonstellingen en het verkopen van beelden.

Als eindresultaat hebben de twee Nederlanders een groot boek over de regio voor ogen.

Alle verhalen en info op www.thesochiproject.org

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief