Belgisch Kampioenschap Indoor Alpijns skiën

05/10/2013

 

Wie snel is, kan zich nu nog reppen naar Snow Valley in Peer. Op zaterdag 5 oktober heeft het Belgisch Kampioenschap indoor alpijns skiën plaats in Snow Valley te Peer. De aftrap van deze 3de editie wordt om 14 uur gegeven met een kwalifcatierun. De 32 beste renners van elke groep gaan door naar de reeksen parallelslalom. Hierin nemen 2 renners het simultaan tegen elkaar op: een unieke beleving voor renner en toeschouwer, die meteen zicht heeft op het klassement. Met dit systeem zijn er slechts 2 leeftijdscategoriën: zowel bij de jeugd (onder 16 jaar) als bij de volwassenen wordt de winnaar/winnares van de finale één jaar lang Belgisch Kampioen indoor skiën. Vanaf de 8ste finales gaan de “shout-outs” door in 2 runs. Met zo’n set-up is alles dus mogelijk. Bekende namen uit de Belgische skiscène, Karen Persyn, Bart Mollin en Jerke Van den Bogaert zullen van de partij zijn.

Bij de jeugd is het uitkijken of Kim Vanreusel bij de dames en Xander Vercammen bij de heren hun favorietenrol kunnen verzilveren. “De renners uit de jongere leeftijdscategorie zoals Julie De Leeuw (12) en co, die gewoon zijn om op te boksen tegen de ‘groten’ in het circuit hebben laten weten dat er volledig voor gaan.” vertelt Peter Van Doren, competitiemanager van Sneeuwsport Vlaanderen.

Home – Sneeuwsport Vlaanderen

 

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief