Op expeditie met Millet

25/10/2013

 

Millet begeleidt al zeven jaar lang avonturiers door expedities en andere avontuurlijke projecten te steunen via het “Millet Expedition Project”. Heb je zin om zelf op expeditie te vertrekken? Lees dan vooral even verder. Millet kent in eigen land veel succes met het ondersteunen van een groot aantal originele projecten gefocust op ondersteuning, prestatie, onderzoek en cultuur. Het Millet Expedition Project richt zich op een zeer breed publiek. Ongeveer 70 geselecteerde expedities met meer dan 300 laureaten doorkruisten intussen meer dan 40 landen en beoefenden daarbij een dertigtal disciplines: van ski en kano tot trekking, klimmen, duiken en paragliding, …

“We ontvangen elk jaar honderden dossiers van avontuurlijke kandidaten. Ze weten ons intussen al te vinden vanuit Polen, Kroatië, Engeland, Duitsland, …” vertelt Patrice Folliet, coördinator van de organisatie en mede-oprichter van het concept.  Toekomstige projecten worden zowel materieel, financieel als met gepersonaliseerde training en coaching gesteund voor de hele duur van de expeditie.

Zin om op expeditie te vertrekken? Om je grenzen te verleggen, om jezelf te een bijzondere prestatie op te leggen, of om een droom waar te maken… Wil je een uniek project uitwerken via een sportief en wezenlijk avontuur dicht bij huis of aan de andere kant van de wereld, op weg naar onbekende bergtoppen of middenin de woestijn? Millet helpt de ontdekkingsreizigers van morgen.

Stuur je kandidatuur naar milletexpeditionproject@asadventure.com. Je kan je kandidatuur tot uiterlijk 7 maart 2014 indienen.

Extra informatie op www.millet.fr en www.asadventure.com

De sportieve en technologische knowhow die Millet verzamelde sinds de beklimming van de eerste 8000 meter hoge bergtop maakt van het Franse merk de referentie in uitrusting voor het hooggebergte. Het is dan ook logisch dat Millet in 2007 het “Millet Expedition Project” lanceerde om nieuwe expedities te ondersteunen. Doorheen de jaren ontstond rond Millet een prestigieuze club van 16 complementaire en onmisbare partners (zoals Allibert, Katadyn, Nemo, Julbo, Polartec, freepresse, kairn, GMHM…) die hun ervaring, kennis en middelen bundelen om nieuwe projecten te kunnen concretiseren. Met deze beurs is het mogelijk expedities te ondersteunen die te maken hebben met sport, avontuur en gebergte, in het teken van uiteenlopende thema’s zoals prestatie, milieu, ondersteuning, wetenschap en cultuur.

 


 

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief