Snellere toegang tot Sella Ronda pistes

13/11/2013

 

Op zaterdag 7 december opent Val Gardena het winterseizoen met de in gebruik name van de vernieuwde Dantercepies gondellift naar de beroemde Sella Ronda. Met de nieuwe lift verhoogt het skigebied de capaciteit van 2.200 naar 3.000 gasten per uur.Daarnaast heeft het skigebied de 10,5 kilometer lange rode ‘La Longia’ piste van Seceda naar Ortisei voor het komende winterseizoen geoptimaliseerd waardoor skiërs en snowboarders onbezorgd skiplezier beleven op de langste piste van de Dolomieten. Deze winter brengt de vernieuwde Dantercepies gondellift gasten sneller en comfortabeler naar de legendarische Sella Ronda met 26 pistekilometers, een breed aanbod aan gezellige berghutten en grandioze vergezichten vanaf de ‘Langkofel (3.181 m) en de Marmolata (3.343 m). De Dantercepies is een van de populairste liften in Val Gardena. Door de vernieuwing van de twee stations en de toename van het aantal personen per gondel is de capaciteit verhoogd van 2.200 naar 3.000 gasten per uur. Hoogtepunten van de nieuwe kabelbaan zijn de unieke architectuur die perfect aansluit op het landschap en het lage geluidsniveau. De grote ramen van zowel het bergstation (2.305 m) als in de gondels bieden, tijdens het 2,5 kilometer lange traject, een prachtig uitzicht op de Dolomieten, onderdeel van het UNESCO-werelderfgoed.

De ‘La Longia’ is met 10,5 kilometer lengte een van langste skipistes in de Dolomieten, en brengt skiërs en snowboarders van de Seceda Alm tot onder Ortisei op 1.282 meter. Omdat de kwaliteit van de pistes topprioriteit heeft in Val Gardena is de ‘La Longia’ piste op verschillende passages verbreed waardoor gasten de komende wintermaanden van optimaal skiplezier genieten.

Op zaterdag 7 december gaan 73 liften in werking, waardoor skiërs en snowboarders vanaf dag een het hele gebied kunnen verkennen. Wie in de periode van 7 tot en met 24 december in Val Gardena verblijft, profiteert van aantrekkelijke arrangementen. Zo biedt het ‘Val Gardena SuperPremière’ het 4=3 voordeel. Met deze aanbieding verblijven gasten vier dagen op basis van halfpension, inclusief 4-daagse skipas en materiaal voor de prijs van drie dagen. De roemruchte Saslongafdaling (Selva) van Val Gardena behoort tot de meest spectaculaire wedstrijden van het wereldbekercircuit. Fans van de FIS World Cup races profiteren tijdens de World Cup races (19 – 22 december) van de ‘FIS Ski World Cup Dolomiti’ arrangementen. De arrangementen zijn te boeken vanaf € 249,- per persoon inclusief drie overnachtingen, 3-daagse skipas Dolomiti Superski, entree voor de twee WK-wedstrijden en een fan kit.

http://www.valgardena.it

 

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief