Paradiski Gravity

21/11/2013

 

Om zijn tiende verjaardag te vieren organiseert skidomein Paradiski op 16 december “Paradiski Gravity”, een wereldpremière in de highline discipline. Op zo’n 380 meter hoogte wordt een dal overgestoken langs een kabel die gespannen wordt tussen de twee cabines van een skilift.Tijdens het Gravity evenement daagt Paradiski twee van de beste highliners ter wereld uit: Julien Millot en Tancrède Melet, twee experts in hun vak die al ettelijke jaren overal ter wereld aan highline doen, wagen zich aan deze unieke situatie. Tussen de twee cabines van de Vanoise Express, de grootst skilift ter wereld en voor de gelegenheid uitgedost met een nieuwe look door modeontwerper Jean-Charles de Castelbajac, zullen de twee highliners een afstand van 60 meter overbruggen. Dit op een kabel van 2,5 centimeter breed en zo’n 380 meter boven de vaste grond.

De Vanoise Express is de grootste skilift ter wereld en vormt de verbinding tussen de verschillende stations van Paradiski. In amper 4 minuten, met een snelheid van 45 km/u of 12,5 meter per seconde, legt de lift een afstand van 1.824 meter af. De twee verdiepingen van de cabine bieden plaats aan zo’n 200 passagiers. Paradiski is het op één na grootste skigebied ter wereld. Het domein bestaat uit de stations Peisey-Vallandry, La Plagne en Les Arcs en bevindt zich op een hoogte tussen 1.200 en 3.250 meter. Naast de 169 moderne mechanische liften die aanwezig zijn op het domein, worden de drie skistations onderling in minder dan vier minuten tijd met elkaar verbonden door de grootste skilift ter wereld, de Vanoise Express. Wintersportliefhebbers kunnen zo nóg sneller nóg meer hellingen opzoeken. Het domein herbergt 2 snowparks, 5 boardercross- en 4 boarderglissparcours, 2 half pipes, 2 sleepistes, beginnerszones, en pistes waar zowel in alle rust en stilte kan geskied worden als uitdagende tracks voor gevorderde skiërs. In totaal heeft Paradiski zo’n 425 kilometer aan pistes voor wintersporters van elk niveau in huis.

Voor meer info over het evenement kan u terecht op de Paradiski Facebookpagina:
http://www.facebook.com/paradiski
De exclusieve trailer van het evenement is te bekijken via het Paradiski Youtube-kanaal:
www.youtube.com/domaineparadiski

 

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief