Zwitserse skileraars geven hun geheimtips

22/11/2013

 

Als iemand de Zwitserse winter kent, dan zijn het de skileraars wel. Dit winterseizoen geven zij hun geheime tips prijs.Eindeloos pistenplezier

Maar liefst drie skigebiedverbindingen zullen geopend worden. De opvallendste is die van Arosa en Lenzerheide in Graubünden die door middel van 3 nieuwe liftinstallaties met elkaar verbonden worden. Maar ook in Wallis worden skigebieden verbonden aan elkaar: het authentieke Grimentz en het freeride–walhalla boven Zinal, alsmede het bekende Verbier en het kleine maar fijne gebied van Bruson. Of wees als eerste op de pistes en overnacht in één van de ski-in/ski-out hotels. Hamilton Lodge met zijn hippe Alpenstijl ligt direct aan de piste in Zweisimmen. Vanuit het 19de eeuwse grand hôtel Hotel Bellevue des Alpes op Kleine Scheidegg rol je meteen vanuit je bed op de pistes van de Jungfrau Regio.

Gezinsvakanties

In verschillende Zwitserse skioorden krijgen kinderen en jongeren korting op skipassen of skiën kinderen zelfs gratis. Onder andere in les Alpes vaudoises (Villars, Leysin, Les Diablerets, Château d’Oex) waar ze tot 9 jaar gratis skiën en het hele gezin van andere voordelen geniet dankzij de “GoKids Family Club”.

Culinaire hoogtes op en langs de pistes

In Vernissage Berghaus Plattjen in Saas-Fee wordt haute cuisine op 2418 m geserveerd. In de berghut la Cabane des Violettes in Crans-Montana, bij Chez Vrony in Zermatt en Mathis Food in St.Moritz bedienen ze gerechten van topniveau. Spring zeker ook eens binnen bij La Baracca bij het Corvigliastation in St. Moritz. Deze unieke tent in een barak is werkelijk het tegenovergestelde van de glitter en glamour die men in St. Moritz zou verwachten. In Leukerbad serveert men zelfs een champagneontbijt in de Lindner Alpenthermen. Of wat dacht je van een fondue in de gletsjergrot van Zinal na een ontspannende sneeuwschoentrail.

Lees alle tips op: Winter in de bergen – Wintersportvakanties – Zwitserland Toerisme

 

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief