Skiërs maken hun comeback in SkiJuwel

25/11/2013

 

Voor een piste-comeback is het nooit te laat. Wintersportgebied SkiJuwel Alpbachtal Wildschönau (Tirol) maakt het haar gasten wel heel makkelijk om skiën weer onder de knie te krijgen. Met speciale skicursussen kunnen wintersporters, die al jaren niet meer op de latten hebben gestaan, privélessen volgen om binnen een paar dagen het vertrouwde gevoel weer terug te winnen. SkiJuwel heeft hiervoor speciale arrangementen samengesteld. Ook gasten, jong en oud, die nog nooit hebben geskied, profiteren van ‘beginners’-arrangementen. Wanneer cursisten vroegtijdig besluiten te stoppen, krijgen zij de kosten voor de niet benutte lesuren, materiaalhuur en skipas-dagen retour.

Met het ‘SkiJuwel-Wiedereinstieg’-arrangement verlaagt het skigebied SkiJuwel Alpbachtal Wildschönau de drempel om weer op wintersport te gaan. Met de focus op persoonlijke aandacht bestaan de lessen uit het beantwoorden van alle vragen over materiaal, techniek en eerdere ervaringen en gaan de skiërs vier uur, verdeeld over twee dagen, op pad met een privé leraar. Het jonge skigebied is met 145 pistekilometers, waarvan 23 km blauw en 29 km rood piste, de ideale omgeving om skiën onder de knie te krijgen. Wordt de cursus eerder afgebroken dan kunnen de kosten voor de resterende lesuren, skipas en materiaalhuur worden teruggevraagd. Gasten hebben de keuze om in het charmante Alpbachtal of in het hoogdal Wildschönau te verblijven. Beiden hebben hun eigen ‘Wiedereinsteiger’ aanbod. In Wildschönau is de aanbieding geldig tussen 7 januari tot 22 februari en van 8 maart tot 6 april 2014. In Alpbachtal tussen 7 januari tot 6 april 2014.

Het jonge skigebied SkiJuwel behoort tot de top tien skidomeinen van Tirol en telt in totaal 47 liften en 145 kilometers pistes, waarvan 32 km blauw, 78 km rood, 18 km zwart en 17 km skiroutes. De nieuwe achtpersoonsgondel die de twee skigebieden van Alpbachtal en Wildschönau verbindt, heeft een totale lengte van 3.279 meter en brengt de gasten in 10 minuten naar het bergstation Schatzberg. Alpbachtal in het Oostenrijkse Tirol is in de winter een charmant sneeuwparadijs voor actieve wintersportgenieters van ieder niveau. Met perfect geprepareerde pistes ski- en snowboardpistes in alle moeilijkheidsgraden, 70 km langlaufloipes, meer dan 140 km wandelpaden, 6 rodelbanen, diverse natuur ijsbanen, een overdekte ijs arena en 4 kinderclubs biedt het gebied een gevarieerd wintersportpakket voor jong en oud. Mede dankzij de sneeuwzekerheid is Alpbachtal uitgegroeid tot een geliefde wintersport bestemming. Vooral families met kinderen komen hier graag terug. Met de Alpbachtal Seenland Card, die alle vakantiegangers ontvangen bij minimaal één overnachting, biedt de vakantieregio de gasten een wintervakantie inclusief veel gratis activiteiten en faciliteiten aan. Het zonnige en sneeuwzekere hoogdal Wildschönau, bestaande uit de 4 dorpen Niederau, Oberau, Thierbach en Auffach is bijzonder geschikt voor een ontspannen wintervakantie in een prachtige bergwereld en biedt een veelzijdige wintersport. Het pistenaanbod strekt zich uit van oefenhelling voor beginners en brede pistes voor de relaxte skiër, tot aan FIS afdalingen voor profi’s. Daarnaast beschikt het gebied over fantastische tiefschneeafdalingen, renn-afdalingen, een snelheidsafdaling, snowboardparken en is sneeuwzeker. Het winterseizoen loopt van midden december tot april. Met de WildschönauCard, die alle vakantiegangers ontvangen bij minimaal één overnachting, biedt de vakantieregio de gasten een wintervakantie inclusief veel gratis activiteiten en faciliteiten aan.

Informatie over SKIJUWEL Alpbachtal Wildschönau: www.skijuwel.com

 

 

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief