Culinaire Alpenbestemming

26/11/2013

 

Een goed diner is een ideale afsluiting van een intensieve dag op de piste. De Tiroler gastronomie is zeer divers en loopt uiteen van voedzame maaltijden in authentieke almen tot restaurants die zijn bekroond met koksmutsen. Lokale seizoensgebonden producten vormen de rode draad in de Tiroolse keuken. Wist je dat de Tiroolse keuken door Gault-Millau wordt omschreven als traditioneel en vernieuwend? In 2013 werden 78 restaurants onderscheiden met één of meerdere koksmutsen (Hauben). Hiermee is Tirol een van de meest culinaire Alpenbestemmingen. Chef Simon Taxacher van Relais & Château Rosengarten in Kirchberg is zelfs onderscheiden met vier koksmutsen, de hoogst mogelijke beoordeling van Gault-Millau. Met drie andere chefs voert hij met zijn bijzondere creaties de top van Oostenrijkse chefs aan.

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief