In de kijker: evil eye peaksight – altijd een subliem zicht

01/11/2022

 

Klaar voor je volgende avontuur in de sneeuw? Maak er een onvergetelijk avontuur van met de nieuwe skibril van evil eye. De evil eye peaksight heeft niet alleen een supercomfortabel, flexibel montuur, maar past je zicht ook optimaal aan de lichtomstandigheden aan. Onmisbaar voor in de bergen! Helemaal top: de bril is ook leverbaar met glazen op sterkte. Hebben?!

Altijd een subliem zicht

Evil eye is een merk van Silhouette Eyewear. De brillendragers onder ons hebben hoogstwaarschijnlijk al van dit merk gehoord – of hebben zelfs een Silhouette op de neus. Dit familiebedrijf uit het Oostenrijkse Linz ontwikkelt en produceert al meer dan 25 jaar uiterst functionele, premium sportbrillen. Alle modellen in het sportassortiment van evil eye worden in Oostenrijk gemaakt en zijn combineerbaar met glazen op elke mogelijke sterkte, die ook in Linz worden vervaardigd.

Niet zonder skibril!

Voor wie alles uit zijn ski-ervaring wil halen, is skiën zonder skibril bijna zo ondenkbaar als skiën met een minderwaardige bril. In veeleisende omstandigheden zoals in de bergen maakt een goede skibril namelijk een wereld van verschil! Die zorgt er namelijk voor dat je alles beter ziet in die witte woestijn en dus veiliger en met een zelfzekerder gevoel op pad gaat. Maar waar moet je eigenlijk op letten? Comfort voor op je neus en onder een helm, een goed aansluitend montuur, een breed gezichtsveld, een bril die niet aandampt… Het lijstje aan vereisten is lang. Voor brillendragers komen daar nog eens enkele must haves bij. Wel zo fijn als je alles kan afvinken in één model, zodat jij je volledig kunt focussen op jouw sportieve krachttoeren in de sneeuw.

evil eye peaksight

Past perfect!

Precies daarom is de peaksight van evil eye dus uitgerust met een dubbel montuur.

Het basismontuur zorgt ervoor dat de bril altijd uitstekend blijft zitten, voor de beste bescherming. Daarvoor zit een montuur gemaakt van het extreem lichte, flexibele en temperatuurbestendige materiaal PPX. Dit past zich perfect aan de grootte van je helm aan.

Rondom de brug zit dan weer meerlagig schuim, dat speciaal is gevormd om de druk op je neus te verlichten, zodat je helemaal vrij kunt ademen. Dit zorgt voor optimaal draagcomfort, hoeveel tijd je ook op de piste doorbrengt. De hoofdband met silicone is dan weer makkelijk en snel aan te passen aan de omvang van je hoofd en helm. Dit voorkomt dat de bril afzakt.

Veranderende lichtomstandigheden

Een ander technisch huzarenstukje is FAST, wat staat voor Fast Adaption Sight Technology. Met één enkele, snelle beweging stem je de evil eye peaksight perfect af op een verandering in de lichtomstandigheden.

Hoe dit werkt? Een LST bright basisfilter verzekert een optimaal zicht bij mist of diffuus licht. Veranderen de omstandigheden? Dan maak je een tweede, donkerdere LST filter vast aan het voorste montuur. Die bevestig je gewoon aan de buitenzijde op de basisfilter.

Een knap, dynamisch ventilatiesysteem zorgt voor een goede luchtcirculatie en voorkomt dat de glazen beslaan. Vochtige lucht wordt afgevoerd om condensvorming op de glazen te verminderen. Zo wordt je zicht niet belemmerd.

Glazen op sterkte

Draag je ook buiten de piste een bril? Voor een perfect zicht in de bergen klik je met gemak glazen op sterkte in de evil eye peaksight.

Net zoals alle andere evil eye sportbrillen is de peaksight ontworpen en vervaardigd in Oostenrijk, met uiterste precisie en materialen van topkwaliteit.

Erkende retailers

De evil eye peaksight is verkrijgbaar in in vier kleuren via erkende retailers en opticiens. Adviesverkoopprijs: € 219. Reserve- en VARIO-lenzen zijn apart verkrijgbaar.


@evileye.eyewear
#evileyeeyewear #truesporteyewear #madeinaustria #outdoor

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief