Zomerskiën op de gletsjer

04/07/2023

 

Met de zomer voor de deur doen velen niets liever dan de strandhanddoek uit de kast trekken en op zoek gaan naar een verkoelend water … behalve die-hard wintersporters natuurlijk! Want wij zoeken onze verkoeling liefst op de gletsjers. Wie afgelopen weken de Giro d’Italia heeft gevolgd zag dat de sneeuw op sommige bergtoppen nog metershoog lag. De route van één etappe werd zelfs verplaatst vanwege lawinegevaar. Wil jij zomerskiën op de gletsjer? Dit zijn de coolste gletsjerskigebieden in Europa.

Zomerskiën op de gletsjer

Les 2 Alpes

Les 2 Alpes heeft één van de grootste zomerskigebieden van Europa. De Mont-de-Lans gletsjer is geopend vanaf medio juni tot begin september en hier wachten acht pistes op je (twee keer groen, 4 keer blauw en 2 keer rood). Freestyle snowboarders en freeskiërs hebben ook niks te klagen met het zomerpark in Les 2 Alpes. Hier tref je onder andere een Big Air en tal van tables, kickers en rails aan. De cool zone, halfpipe en kleine pipe maken het freestyle walhalla van L2A compleet. Een meerdaagse skipas geeft je overigens ook toegang tot het zwmebad, sleetjes en de tennisbanen. Perfect voor later op de dag!

Zomerskiën op de gletsjer – Les 2 Alpes 

Hintertux

de gletsjer van Hintertux is één van de weinige gletsjers die 365 dagen per jaar geopend is. Op de gletsjer wachten er 22 kilometer aan pistes op je, toegankelijk via negen liften, waaronder een 24-persoons cabinelift die tot 3000 skiërs per uur kan vervoeren. Hoewel de gletsjer in Hintertux pistes voor ieder niveau heeft staat deze toch vooral bekend om het steile en uitdagende terrein. Als freestyler kun je je hart ophalen in de halfpipe of op de funboxen, tables en rail in het Betterpark. Even geen zin in sneeuw? Wat dacht je van kayaken of zwemmen in Nature’s Ice Palace.

Zomerskiën op de gletsjer – Hintertux (c) Zillertaler Gletscherbahn GmbH & Co KG

Tignes

De Grand Motte gletsjer biedt je een gevarieerd terrein aan blauwe, rode en zwarte pistes, die toegankelijk zijn via tal van sleep- en stoeltjesliften. Zomerskiën in Tignes doe je van medio juni tot begin september. Eén van de populairste afdalingen in Tignes is toch wel The North Face Run. Deze afdaling is niet al te moeilijk maar het kan er aan de frisse kant zijn. Het snowpark biedt voldoende uitdaging voor zowel beginnende freestylers als professionals. Hier liggen onder andere een halfpipe, rails, buckels, hip ramp, quarter-ramps en een rainbow op je te wachten. De gletsjer sluit dagelijks om 13.00 uur… de perfecte tijd om je skischoenen te laten drogen en te genieten van de zon op het water. Liever iets actievers? Ga lekker kayakken, klimmen of minigolfen!

Zomerskiën op de gletsjer – Tignes

Zermatt

In Zermatt wachten maar liefst 25 kilometer aan pistes op je wanneer je gaat zomerskiën op de gletsjer. De Theodul gletsjer is geopend van mei tot medio november en is te bereiken via de kabelbaan Klein Matterhorn. Je skiët overigens zo de grens over om te genieten van een heerlijke gelatto of een Aperol Spritz in de Italiaanse zon, aangezien het zomerskigebied doorloopt in het Italiaanse Cervinia. Vanuit het freestyle park heb je trouwens een prachtig uitzicht op de Matterhorn.

Zomerskiën op de gletsjer – Zermatt (c) Zermatt Bergbahnen AG

Saas-Fee

Je bereikt de Allalin gletsjer via de ondergrondse gondel en de gletsjer is geopend vanaf medio juli tot eind oktober. De liften draaien van 07.30 uur tot 13.00 uur maar je dient er wel rekening mee te houden dat de trip naar de gletsjer ongeveer een uur in beslag neemt. 20 Kilometers aan piste worden begrensd door de gletsjer van Zermatt en het zomerskigebied van Saas-Fee is enorm populair bij freestylers en professionele skiteams. Het freestyle park is om van te smullen en wordt dagelijks geshaped om een optimale kwaliteit te waarborgen. Ontspannen met beats en loungebanken doe je in de chill-out zone, aan het einde van de halfpipe.

Zomerskiën op de gletsjer – Saas-Fee (c) Saastal Tourismus AG

Kaprun

De Kitzsteinhorngletsjer, boven Kaprun, heeft een groot zomerskigebied met een gevarieeerd terrein en afwisselende afdalingen. In het freestyle park tref je acht schansen en 12 jibs aan. Gevorderde riders zullen zich hier dan ook helemaal op hun plek voelen. Hoewel het zomerskiseizoen maar kort is (van 29 juni tot en met 21 juli) is er daarna volop te ontdekken voor wandelliefhebbers. Onder begeleiding van een berggids kun je er prachtige panorama hiketochten maken waarbij je samen met een gids de gletsjer verkent.

Zomerskiën op de gletsjer – Kitzsteinhorn 

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief