Dolomietenregio Seiser Alm

16/10/2023

 

Een eerste skigebied in Zuid-Tirol waar we je zonder verpinken naartoe sturen, is de Dolomietenregio Seiser Alm/Alpe di Suisi, de koningin der bergplateaus in Europa. Hier geniet je van al wat de winter te bieden heeft – ook op culinair vlak – met 360°-uitzicht op de Dolomieten.

Seiser Alm pakt samen met Val Gardena uit met 181 km skipistes – het grootste aantal in de hele Dolomietenregio –, alsook 80 km zonnige langlaufpistes, 60 km geprepareerde winterwandelpaden, 50 kilometer gemarkeerde sneeuwschoenpaden en natuurlijk het adembenemend uitzicht op de zowel de Schlern, Plattkofel als de Langkofel. Tel daar sneeuwzekerheid, de mix van fascinerende landschappen en culinaire hoogstandjes bij op en je weet dat je hier goed zit.

Ongerepte winterplaatjes

De ongerepte sneeuwlandschappen in je opnemen kan in Seiser Alm op veel manieren. Skiënd of snowboardend, uiteraard. Tijdens een avontuurlijke skitocht via de beroemde Sellaronda, de Seiser Alm Ronda of de Seiser Alm/Val Gardena Ronda. Maar ook op een meer ontspannen manier tijdens sneeuwschoen- en winterwandelingen of genietend van een arrenslee- of rodeltocht. Alle langlaufloipes zijn dubbel of viervoudig en perfect geprepareerd. De liggen, op een hoogte tussen 1800 en 2200 meter, maakt ze overigens perfect voor professionele hoogte- en duurtraining.

Goed om weten: Seiser Alm is ook ideaal voor een skivakantie met kinderen. Er zijn gemakkelijke tot middelzware pistes, handige overbruggingen wanneer pistes wegen kruisen, uitstekende kabelbanen met kinderbeveiliging en twee skischolen met kinderopvang en lessen voor kindjes vanaf drie jaar.

Tips!

  • Kies voor duurzaamheid.
  • Seiser Alm behaalde de Global Sustainable Tourism Council-accreditatie en herbergt tevens tal van accommodaties met het Zuid-Tirol Sustainability Label.
  • Bezoek Swing on Snow! Van 13-15 maart en van 20-23 maart swingt heel Seiser Alm op de beats van dit winters muziekfestival. Reken op een fijne mix van folk, jazz, pop en klassiek.
  • Snuif een vleug van de lokale cultuur op. Zo is het Pröselskasteel ook in de winter open, kan je hooibaden in Völs am Schlern en genieten van traditionele, Zuid-Tiroolse gerechten.

Klaar voor een topvakantie deze winter? Surf naar seiseralm.it/winterparadijs voor meer informatie en ideeën.

(c) Dolomiti Superski, Harald Wisthaler

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief