Snel op de latten in Willingen

18/10/2023

 

Zei er iemand dichtbij? Dat is Willingen zeker. Maar het zijn vooral de gezelligheid, relatief lange pistes en de prachtige uitzichten die ons weten te overtuigen om een lang weekend of een (mid)week naar dit topgebiedje in het Duitse Sauerland te gaan. De auto? Die parkeren we er gratis. Oplaadpunten vind je bij verschillende hotels.

Willingen ligt in het Sauerland (preciezer gezegd: in het Upland) en is een van de populairste skigebieden in het Duitse middelgebergte. Het is klein, maar fijn. Want dankzij drie skibergen – de Ettelsberg, Hoppernkopf en de Ritzhagen – rijg je toch zomaar eventjes 17 km pistes aaneen. Alle sneeuwzeker dankzij sneeuwkanonnen.

Vroege vogels en nachtbrakers

Willingen trekt zowel vroege vogels als nachtbrakers naar de pistes. Als je graag ’s ochtends de piste op gaat, is het early bird-ticket, dat geldig is van 08.30 uur tot 11 uur, de moeite waard. Avondmens? Weet dan dat zes kilometer van de pistes zijn op woensdag, vrijdag en zaterdag zijn verlicht van 18:30 tot 21:45 uur. Dus ook nachtskiën is hier een optie.

Moderne infrastructuur

En neen, naar boven hoef je niet op eigen kracht. De achtpersoonsgondel (de krachtigste gondel van Duitsland), vlotte stoeltjesliften en diverse sleepliften brengen je snel omhoog. Wist je overigens dat Willingen zelfs een moderne K1-stoeltjeslift heeft? Met een kap en met stoeltjesverwarming, hoe zalig is dat. Bijna jammer dat de 1491 meter lange rit maar vijf minuten duurt. Hier wacht ook de langste afdaling van het Sauerland (2 km), van de top van de Ettelsberg terug naar het dorp.

Bijzonder gezinsvriendelijk

Gezinsvriendelijkheid is in Willingen vanzelfsprekend; skitickets voor kinderen t/m vijf jaar zijn gratis, zolang er een betalende volwassene bij is, terwijl kinderen tot 15 jaar genieten van een gereduceerd tarief. Voor de jongste skiërs zijn er bovendien vijf kindergebieden om uit te kiezen en de skischolen van Willingen besteden tijdens lessen veel aandacht aan de kleintjes. Oudere kinderen kunnen samen met hun ouders skiën op de familieafdaling op de Ettelsberg of Sonnenhang.

Snel en gemakkelijk te bereiken!

Het skigebied Willingen is direct te bereiken via de snelweg A44 (afrit Anröchte/Erwitte). Als je met de auto komt, vind je in Willingen direct bij het skigebied 1700 gratis parkeerplaatsen. Heb je geen zin om in de rij te staan ​​bij de kassa, koop je skipas dan gewoon online. Opwaardeer je persoonlijke keycard in enkele seconden en deze is klaar voor gebruik!

www.willingen.de

DOEN!

Volg de Skywalk

Afgelopen zomer opende de Skywalk, een 664 meter lange vrij hangende brug die je via de Mühlenkopfschans over het dorpsgedeelte Stryck naar de Musenberg leidt. De brug is een sensatie voor jong en oud en zal menig kinderhart sneller doen kloppen. Dankzij een veilig zekeringssysteem hoef je je nergens zorgen om te maken. De brug is in de winter open van 9 tot 17 uur.

Winterwandeldagen

Van 10 tot 14 januari 2024 vinden in Willingen de Upländer Winterwandertag plaats, oftwel de Upland Winterwandeldagen. Een aanrader, want zo ontdek je elke dag een ander stukje van het mooie sneeuwlandschap.

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief