Nieuws uit Duitsland seizoen 2023/2024

08/11/2023

 

Skitouren in de Chiemgau Alpen
Skitouren is in de Chiemgau Alpen een populaire bezigheid. Een aanrader is de tocht naar de top van de Dürrnbachhorn. De route van 15 km overbrugt 1026 hoogtemeters en duurt ongeveer 3,5 uur. Vanaf de top heb je een onvergetelijk panoramisch uitzicht op de met sneeuw bedekte bergwereld van de Chiemgau, de Centrale Alpen en het driemerengebied met de Weitsee, Lödensee en Mittersee. reitimwinkl.de/en/skitour-duerrnbachhorn

Skywalk Willingen
Afgelopen zomer opende de Skywalk, een 664 meter lange vrij hangende brug die je via de Mühlenkopfschans over het dorpsgedeelte Stryck naar de Musenberg leidt. De brug is een sensatie voor jong en oud en zal menig kinderhart sneller doen slaan. Dankzij een veilig zekeringssysteem hoef je je nergens zorgen om te maken. De brug is in de winter open van 9 tot 17 uur. willingen.de

Slapen in een iglo op de Zugspitze
Ook in Duitsland kan je overnachten in een iglodorp en dat zelfs bovenop de Zugspitze. Het hotel is open van 27 december 2023 t/m 7 april Je kan kiezen uit leuke familie-iglo’s een romantisch onderkomen voor jou en je nummer twee (zei er iemand huwelijksaanzoek?) of een iglo voor jou alleen. Elke boeking komt met een kaasfondue, een nachtwandeling in de sneeuw, een ontbijt in het bergrestaurant en gebruik van het bubbelbad en de sauna. Aperitieven doe je in de ijsbar. iglu-dorf.com

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief