Nieuws uit Frankrijk seizoen 2023/2024

08/11/2023

 

Grand Trace Hiver
De oudste ski-alpinismerace is in het weekend van 10 en 11 februari 2024 ook gastheer van de Franse kampioenschappen. Er zijn drie parcoursen: een voor teams en twee voor individuele deelnemers. lagrandetrace.fr

Freerando in Sainte-Anne
In het hart van de Ubaye-vallei verwelkomt het charmante skigebied Sainte-Anne La Condamine (1830 m) niet alleen pisteskiërs, maar vooral ook liefhebbers van ruimte en rust. Het gebied zet namelijk extra hard in op freerando. Dompel jezelf onder in betoverende landschappen met uitzicht op de legendarische hellingen van het Parpaillon-massief. ubaye.com

Een nieuwe zipline in Sauze
Iets nieuws deze winter! Naast MoonBiken als de pistes sluiten en tochten maken met de pistenbully’s, kan je in Sauze dit seizoen ook ziplinen. Een route van bijna twee kilometer verbindt de top op 2200 meter hoogte met je eindstation. sauze.com

Superdévoluy ©Marion Carcel Foehn

Paardrijden in de sneeuw
Ontdek samen met Elodie, instructrice bij manege Superdévoluy, de besneeuwde landschappen van Dévoluy te paard. Beleef een dag of een halve dag paardrijden in de winter, en ontdek dit magische, witte landschap op een heel andere manier. ledevoluy.com

Handiski
Met het handiski-apparaatkunnen gehandicapten deze sportbeoefenen in optimale omstandighedenqua veiligheid encomfort. In de volgende resortszijn verschillende skitandemsgratis beschikbaar: Isola 2000,Auron, Valberg, Gréolières enLa Colmiane. Info en reserveren: handiski06.com

www.scalpfoto.com

Sneeuwskaten? Doen!
Voor alle liefhebbers van rollerbladen of skaten iser nu de sneeuwskate! Sled Dogs zien eruit zoalsskischoenen en de techniek lijkt op rollerbladenof schaatsen. Je hebt geen stokken of iets anders nodig. Een goed evenwichtsgevoel, een goede helmen gespierde billen zijn genoeg. vars.com

Rocken op de piste
Het Pop & Rock muziekfestival Rock the Pistes (dit seizoen van 17 t/m 23 maart 2024) behoeft geen introductie meer – het is een must-do! Een festival in het hart van de Portes du Soleil skipistes met internationale artiesten. portesdusoleil.com

Ga fatbiken
In Courchevel kan je na sluitingstijd van het skigebied de sneeuw in op een fatbike, een mountainbike met grote wielen die
speciaal is ontworpen voor de sneeuw. Begeleid door gediplomeerde ski- en mountainbike-instructeurs, is de fatbike toegankelijk voor kinderen vanaf 12 jaar. courchevel.com

© Val Thorens

Panoramische loopbrug
Dit seizoen kan je voor het eerst de panoramische loopbrug op 3195 meter hoogte in Val Thorens ontdekken. Een oriëntatietafel maakt je wegwijs in dit grote witte paradijs. Reken op een adembenemend 360°-uitzicht op de Cime Caron (3195 m) en vele andere bergreuzen. valthorens.com

Dévoluy snowpark breidt uit
Het snowpark in Dévoluy krijgt er een nieuwe lijn met drie airbags bij: twee freestyleairbags en een landingsairbag.
De lijn is voor iedereen toegankelijk. Het kostenplaatje is niet min: € 80 000. Er werd overigens nog veel meer
geïnvesteerd. Zo zijn er twee mobiele sneeuwkanonnen vervangen en wordt de sneeuw in het snowpark verzekerd door
de installatie van o.a. een extra sneeuwkanon. facebook.com/snowpark.devoluy

Sterrenkijken in Barcelonette
Het astronomisch observatorium van Barcelonnette opent deze winter zijn deuren! Het bouwwerk huisvest twee
koepels en een planetarium. Er is ook een interpretatief pad rond het observatorium en het aangrenzende bos. ubaye.com

Betoverende nachtwandeling
Alta Lumina in Les Getz is een magische ervaring die bezoekers onderdompelt in een fantasiewereld voor een uniek, meeslepend avontuur. Terwijl de avond valt, volg je diep in het bos een pad van een kilometer. Een show van licht, geluid
en beelden vertellen een poëtisch verhaal dat nauw verbonden is met de geschiedenis van de regio. Het
spektakel duurt ongeveer een uur. altalumina.com

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief