Dubbel genieten in Obereggen en Carezza

14/11/2023

 

Twee legendarische bergen, de Rosengarten/Catinaccio en de Latemar vormen het spectaculaire decor van Obereggen en Carezza, de twee skigebieden in het Eggental/Val d’Ega. Op slechts twintig minuten rijden van provinciehoofdstad Bolzano geniet je van 90 kilometer aan pistes.

Kleine correctie overigens, want omdat zowel Obereggen als Carezza tot het Dolomiti-Superski-netwerk behoren, ligt de hele Dolomietenregio hier aan je voeten. Tips in deze sneeuwzee van alles samen 1200 pistekilometers? Die hebben we te over.

Puur plezier

We beginnen met een uitdaging voor doorwinterde skiërs: de Latemar Six Pack in Obereggen. Dit zijn de zes beste skipistes onder de Latemar, met oplopende hellingsgraden van 47 tot 60%. Leg je minimaal vijf van de zes pistes af, dan geniet je van een gratis rit op de Alpine Coaster en maak je kans op een gratis skipas. Vervolgens sturen we je naar de König Laurin Challenge in Carezza, de langste piste in het Eggental. Ook een voor je palmares, toch? In hetzelfde gebied daagt de König Laurin Tour en het Kids Snowpark zelfs de jongste wintersporters uit.

Genieten heeft tevens veel met tijd te maken en dus mag het af en toe wat trager. Dus, ga winterwandelen of langlaufen – al dan niet met een gids, bind de sneeuwschoenen aan, suis in een slee de berg af, maak een sneeuwpop, hou een sneeuwballengevecht… Zo kent de winter geen einde!

© IDM Südtirol / wisthaler.com

Tips!

  • Verwen je smaakpapillen. In een van de in totaal 36 skihutten, een van de bekroonde restaurants of tijdens events zoals Beef & Snow (van 8 t/m 24 maart 2024).
  • Duik de nacht in. En dan hebben we het niet over de bar of een club, maar over nachtskiën, het nachtsnowpark in Obereggen, en over Steinegg met zijn planetarium en sterrenwacht.
  • Combineer je skitrip met een citytrip. In minder dan 20 minuten ruil je je skibotten in voor je hoge hakken in de provinciehoofdstad Bolzano.

Meer informatie vind je op deze website: eggental.com/be

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief