Gastvrijheid troef in Tirol – een ideale bestemming voor gezinnen

14/11/2023

 

Wat maakt van een dag een geslaagde dag? Een wandeling door een ongerept winterlandschap? Een dampend bord knoedels na de zoveelste pisteafdaling? Een kop glühwein bij fonkelend kaarslicht? Het antwoord hierop is heel persoonlijk, maar als de kinderen ’s avonds moe, maar voldaan en met blozend rode wangen in bed liggen, dan ben je waarschijnlijk heel dicht bij een geslaagde vakantiedag.

Foto’s: Tirol Werbung, Jakwerth Andreas

En dat kan dus in Tirol, in het hart van de Alpen in het westen van Oostenrijk. Maar laat ons eerst Pauli voorstellen. Want zijn belevenissen zijn sprekend voor hoe een gezin Tirol beleeft.

–> Dit is Pauli. Op het eerste gezicht lijkt hij op een gewone teddybeer. Tenminste dat was hij, totdat hij op een dag verdwaald geraakte in Tirol en pas vele avonturen later werd teruggevonden. Zijn verhaal maakt hem tot een symbool van de gastvrijheid, solidariteit en warmte waarmee Tirol gezinnen ontvangt. Meer in deze video.

Elke dag een topdag

Al er een ding is waar we in het dagelijkse leven allemaal mee kampen, is het quality time wel. Zeker met kinderen. De mentale belasting voor wie werk, het dagelijkse leven en al het geregel voor het hele gezin combineert, is groot. En aan het einde van de dag moet de volgende dag alweer worden gepland: ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, avondeten, en alle afspraken, huiswerk en vrijetijdsactiviteiten daartussenin. Je verdient voor minder een pauze! En wat is een betere manier om je batterijen weer op te laden dan tot rust komen op een plek waar je de hele dag in de watten wordt gelegd?

De gastvrijheid van Tirol is tot ver buiten de grenzen bekend en dat is niet verwonderlijk als je weet dat 90% van de etablissementen door families worden gerund. Op een plek waar meerdere generaties samen onder één dak wonen en werken, weten ze precies wat een gezin nodig heeft.

Kinderen krijgen de ruimte en ouders worden op alle mogelijke manieren verwend: met deugddoende wellness, in heerlijke restaurants of door hen de kans te geven om bij te komen terwijl hun kroost een topdag beleeft samen met leeftijdsgenootjes. Of het nu in het hotel is, in de kinderopvangcentra aan de voet van de berg of op de piste tijdens een skiles – het aanbod is groot. Hier ontdek je de beste skigebieden en skischolen in Oostenrijk voor gezinnen.

Over skicursussen gesproken: de ruim twintig familieskigebieden bieden niet alleen skilessen aan op kindermaat, maar tevens alles wat gezinnen nodig hebben voor een geslaagde skidag: van skiverhuur tot skipassen op maat. Ook oudere broers en zussen zullen zich zeker niet vervelen; het pistelandschap is zo gevarieerd dat alle winteratleten hier aan hun trekken komen, van de pure pisteliefhebbers tot freestylers en snelheidsduivels.

Terwijl de allerkleinsten de basistechnieken aanleren en allerlei fantastische avonturen beleven, en jongeren in het funpark nieuwe trucs uitproberen of aan hun airtime werken, kunnen ouders urenlang samen genieten om zich later op de dag te vergapen aan de vorderingen van hun kroost. Wees maar zeker dat de spannende verhalen zo over tafel rollen bij een kop warme chocolademelk of een bord heerlijke pannenkoeken.

Ook buiten de pistes valt er in Tirol heel wat te beleven: van rodelachtbanen, die ook in de winter zorgen voor een flinke dosis plezier, tot spannende hangbruggen of een bezoek aan een iglodorp. Kortom: Tirol biedt een breed scala aan activiteiten voor het hele gezin. Zo vul je elke dag zorgeloos met plezier, mooie momenten en blijvende herinneringen. Denk zeker ook eens aan een winterwandeling. Dubbel zo leuk is met een sneeuwballengevecht halverwege en een bezoek aan een van de Tiroler kerstmarkten aan het einde van de dag – sprankelende kinderogen gegarandeerd!

Meer info op de website van Tirol: www.visittirol.nl

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief