Altijd hier voor jou: betoverend Tirol

24/11/2023

 

Tirol, het schilderachtige berggebied in Oostenrijk, staat bekend om zijn adembenemende landschappen en uitstekende wintersportmogelijkheden. Of je nu een doorgewinterde skiër bent of gewoon op zoek bent naar een gezinsvriendelijke vakantiebestemming, Tirol heeft voor ieder wat wils. Hier ontdek je een magische wereld van besneeuwde bergtoppen, gezellige dorpjes en eindeloze familie-activiteiten. We zetten vijf van de belangrijkste troeven voor gezinnen nog een keer op een rij.

De Tiroolse gastvrijheid staat met stip op één. Na een dag vol activiteiten staat niets boven genieten van wat van Tirol zo’n gastvrije bestemming maakt: de hartelijke mensen, de huiselijke sfeer in de accommodaties, de heerlijke gerechten… Zo bieden gezellige berghutten tal van lokale specialiteiten die garant staan voor een authentieke culinaire ervaring, van Kasspatzln of Kaiserschmarrn tot spinazieknoedels. De leuze “Altijd hier voor jou” is in Tirol geen vraag, maar een gegeven.

(c) Tirol Werbung, Jakwerth Andreas

2. Skiplezier voor iedereen

Tirol herbergt enkele van ’s werelds beste skigebieden en biedt opties voor zowel beginners als ervaren skiërs. Skischolen staan klaar voor kinderen en volwassenen om een veilige en plezierige introductie tot het skiën te bieden. De claim “Altijd hier voor jou” is dus zeker niet alleen de leuze van de Tiroolse gastgezinnen en accommodaties, maar weerspiegelt ook de professionele begeleiding die ervoor zorgt dat zelfs de kleinste gezinsleden vol vertrouwen op de latten staan.

3. Wintermagie voor de hele familie

Een dag offpiste heb je in Tirol zo ingevuld. Van sneeuwpoppen maken tot (avond)rodelen onder een heldere sterrenhemel, snowtubing of een museumbezoek: winterplezier is hier gegarandeerd. De meest magische periode van het jaar? Dat is zonder twijfel de adventsperiode in Tirol. De vele markten en festiviteiten maken er een onvergetelijk beleving van. In het Middeleeuwse stadje Rattenberg, de kleinste stad van Oostenrijk, worden zelfs glazen kerstballen geblazen!

(c) Tirol Werbung, Wiedenhofer Martina

4. Authentieke boerderijervaring

Voor gezinnen die een authentieke Tiroolse ervaring zoeken, biedt een vakantie op de boerderij een unieke kans om de lokale cultuur te ervaren. Verspreid over de glooiende heuvels en bergen openen verschillende boerderijen de deuren voor gezinnen, elke boerderij is uniek en “Altijd hier voor jou”. Zo kunnen kinderen deelnemen aan het dagelijkse boerenleven, eieren rapen, dieren voeren, helpen in de stal. Het winterse sneeuwlandschap maakt deze ervaring eens zo speciaal.

5. Wandelen in de Winter

Wat je zeker een keer wil ervaren, is wandelen in de winter. Tirol biedt immers een geweldig netwerk van goed gemarkeerde winterwandelpaden, ideaal voor gezinnen. Trek je winterlaarzen aan en verken de betoverende bossen en besneeuwde velden. Onderweg kom je pittoreske dorpjes tegen waar je kunt genieten van lokale lekkernijen of een kop warme chocolademelk. Een bijzondere ervaring is een wandeling in de natuurparkregio Reutte, waar in de winterperiode vindingrijke lichtinstallaties tussen de ruïnes van kasteel Ehrenberg een magisch verhaal vertellen.

(c) Tirol Werbung, Pupeter Robert

Veiligheid eerst

Veiligheid in de bergen is een topprioriteit. Bereid je daarom steeds goed voor als je eropuit trekt in de sneeuw: kies voor gemarkeerde paden, overschat je capaciteiten en zeker die van je kinderen niet, raadpleeg voor vertrek de weersverwachting, met name betreft lawines, zorg voor de juiste uitrusting (aangepaste kleding, het juiste schoeisel, indien nodig spikes)…
Minder is in dit schilderachtige landschap juist meer!

Kijken naar kampioenen

Onder de indruk van je kleine kampioen, maar wil je ook grote kampioenen aan het werk zien? Ook dit seizoen staan er in Tirol weer heel wat evenementen in de agenda. Een overzicht.

  • 8 – 10 december 2023: Wereldbeker Biatlon in Hochfilzen
  • 28 – 29 december 2023: Wereldbeker Ski in Lienz
  • 2-3 januari 2024: Vierschanzentour Bergiselspringen in Innsbruck
  • 9-14 januari 2024: Wereldbeker Rodelen en Europese Kampioenschappen
  • 15-21 januari 2024: Hahnenkamm-Rennen in Kitzbühel
  • 02.-04.02.2024: Wereldbeker Triple Noordse Combinatie in Seefeld

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief