Innsbruck: waar stadsavontuur samensmelt met Alpiene actie

12/12/2023

 

Als winterliefhebbers zijn we altijd op zoek naar die perfecte bestemming die wintersportplezier combineert met de charme van een bruisende stad. Ver hoeven we het dit keer niet te zoeken, want Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, Oostenrijk, biedt een onvergetelijke winterervaring die het beste van beide werelden naadloos combineert. De Ski plus City Pass biedt bovendien instant toegang tot een schat aan wintersportactiviteiten en belevenissen in de stad.

Bij het plannen van je wintervakantie naar Innsbruck is de Ski plus City Pass je gouden ticket. Skiën, snowboarden, rodelen, zwemmen, cultuur, winkelen, sightseeing, het gebruik van alles skibussen en de Innsbrucker Sightseer… het is allemaal inbegrepen.

Een pas van twee dagen kost € 68 voor kinderen en € 136 voor volwassenen en kan je eenvoudig boeken via ski-plus-city.com. Hiermee heb je toegang tot 13 skigebieden, 23 lifestyle, culturele en sightseeing belevenissen, het zwembad en de skibus.

Avontuurlijk skiën in het hart van de Alpen

Innsbruck ligt in het hart van de Oostenrijkse Alpen, en met de Ski plus City Pass krijg je de kans om enkele van de meest adembenemende skigebieden ter wereld te verkennen. De pas opent de deuren naar niet één of twee, maar naar maar liefst 13 skigebieden in de regio Innsbruck, waaronder de iconische Nordkette en Patscherkofel. Of je nu een ervaren skiër bent of een beginner die zijn eerste pistes wil trotseren, deze resorts bieden afdalingen voor alle niveaus.

© Innsbruck Tourismus, Markus Mair

De Nordkette, vaak aangeduid als het ‘juweel van de Alpen’, ligt op slechts een kabelbaanrit van het stadscentrum. Hier kun je door ongerepte poedersneeuw glijden, terwijl je geniet van panoramische uitzichten op Innsbruck en de omliggende bergen. Ben je op zoek naar kindvriendelijke hellingen, ga dan naar het skigebied Patscherkofel. Met zijn glooiende hellingen en speciale kinderzones is het de ideale plek voor ouders met kinderen.

Wie een adrenalinekick zoekt, kan in Innsbruck alle richtingen uit: naar de Stubaier Gletsjer, de grootste gletsjer van Oostenrijk, naar de Nordkette, Kühtai of Axamer Lizum. De mogelijkheden zijn nagenoeg onbegrensd, met brede hellingen, smalle kloven en zalige poederruns. Hou voor je op pad gaat – liefst mét gids – de weersverwachting en lawinewaarschuwingen in de gaten.

City trip meets wintersport

Een van de voordelen van de Ski plus City Pass is zijn veelzijdigheid. Je kunt ’s ochtends de pistes op, ’s middags genieten van het bruisende stadsleven en je dag afsluiten met een après-ski.

De culturele en culinaire schatten van Innsbruck voeg je makkelijk aan je programma toe. De stad is dan ook doordrenkt met geschiedenis en cultuur.

Ongetwijfeld de culturele parel van de stad is het Keizerlijk Paleis Hofburg, een historisch monument dat ooit dienstdeed als residentie van de Habsburgers, een van de succesvolste adellijke families van Europa. Dwaal door de weelderige zalen, bezoek de keizerlijke appartementen en bewonder de prachtige collectie kunst en artefacten. Kunstliefhebbers zullen het Tiroler Landesmuseum waarderen. Dit museum geeft je meer inzicht in de geschiedenis en cultuur van de regio.

© Innsbruck Tourismus Eye5, Jonas Schwarzwälder

Wil je de charme van de stad echt ervaren? Maak dan een wandeling door de pittoreske oude binnenstad (Altstadt). De smalle straatjes met kinderkopjes zijn bezaaid met kleurrijke gebouwen, boetieks en gezellige cafés. Een perfecte en sfeervolle omgeving voor een ontspannen middag.

Dit brengt ons tot twee andere interessante passen voor wie Innsbruck bezoekt: de Innsbruck Card en de Welcome Card.

  • De Innsbruck Card (vanaf € 26,50 voor kinderen en € 53 voor volwassenen) is een toeristenpas die gratis toegang biedt tot de topattracties van Innsbruck, waaronder de hoger genoemde musea, kabelbanen en openbaar vervoer.
  • De Welcome Card (gratis vanaf twee overnachtingen bij een van de partner-accommodaties) is een gastenkaart die gratis openbaar vervoer binnen Innsbruck biedt, inclusief trams en bussen, en korting bij tal van attracties, overdekte zwembaden en cultureel aanbod in de stad. Zelfs gratis winterwandel- en sneeuwschoentochten met gids zijn inbegrepen.

Culinaire geneugten

Geen citytrip is natuurlijk compleet zonder een bezoek aan de gezellige cafeetjes, bars en restaurants. Zeker na een dag vol sneeuwplezier heb je al die Tiroolse verwennerijen meer dan verdiend.

Lokale lekkernijen vind je in traditionele restaurants, terwijl berghutten stevig snacks en hartverwarmende gerechten serveren. Culinaire restaurants en verfijnde gastronomie bieden haute cuisine. En Innsbrucks nabijheid tot zijn zuiderburen wordt in de talrijke Italiaanse restaurants duidelijk.

Maak je graag kennis met de kosmopolitische kant van Innsbruck? Dan kun je terecht in een van de vele internationale restaurants, variërend van Aziatisch tot Mexicaans, en van vegetarisch tot veganistisch… ook dit aanbod is erg compleet. Tussendoor een sterke koffie of een kleine zoete lekkernij? Daarvoor sturen we je linea recta naar de (grand) cafés en banketbakkerijen.

Après-Ski: de perfecte afsluiter

Als kers op de taart is er de après-ski-cultuur en het levendige nachtleven van studentenstad Innsbruck. Ontspan in stijl in enkele van de beste bars en lounges van de stad. Geniet van een kop warme Glühwein bij een gezellige open haard of dans de nacht in op livemuziek.

Wanneer je de stad in december bezoekt mag een bezoek aan de kerstmarkt in de Innsbrucker Altstadt zeker niet ontbreken. De geur van gebak en glühwein wordt ondersteund door sfeervolle kerstmuziek in het oude stadsgedeelte, Altstadt. De inwoners van Innsbruck zijn overigens ook dol op carnaval en de echte carnavalist moet zeker een bezoek brengen aan carnavalsmuseum Noaflhaus. Rode feestneuzen gegarandeerd!

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief