Winterpret met de hele familie in Innsbruck

12/12/2023

 

Nu de winter haar koude greep op het noordelijk halfrond verstevigt, staat een wintervakantie met het hele gezin weer bovenaan de agenda. Nu nog een bestemming kiezen. Innsbruck misschien, in het hart van de Oostenrijkse Alpen? Wie onvergetelijk winteravontuur, adembenemende alpenlandschappen en een vleugje cultuur wil combineren, hoeft het inderdaad niet verder te zoeken. Met de Innsbruck Card en de Welcome Card is het bovendien makkelijker en voordeliger om dit magische winterwonderland te bezoeken.

Innsbruck, ook bekend als de ‘hoofdstad van de Alpen’, is een schilderachtige stad die graag uitpakt met haar rijke geschiedenis, culturele activiteiten, prachtige berggezichten en spannende wintersporten. En terecht, want dit maakt van Innsbruck een bestemming die de uiteenlopende interesses van alle gezinsleden probleemloos invult. Innsbruck is dus ideaal voor families die zowel winteravontuur als culturele ervaringen willen opzoeken.

Wintersport extravaganza

Wie leeft voor de sensatie van wintersporten, ontdekt hier een waar paradijs. De regio beschikt over enkele van ’s werelds beste skigebieden, waaronder de Nordkette, Axamer Lizum en Patscherkofel, elk met een scala aan hellingen voor alle niveaus, van beginners tot experts. Of je nu ski’s of een snowboard onder de voeten bindt, de adrenalinekick die je krijgt op ongerepte hellingen, omringd door imposante pieken, is simpelweg ongeëvenaard.

© Innsbruck Tourismus, Christian Vorhofer

Maar het plezier stopt niet bij skiën en snowboarden. De ijsbanen, rodelbanen en langlaufloipes van Innsbruck zijn toffe extra’s, zeker voor gezinnen. En Innsbruck stelt ook trots haar Olympische erfgoed tentoon. Er is een Olympische bobsleebaan, skeleton track en zelfs een springschans, bij Bergisel, ontworpen door toparchitect Zaha Hadid, die inmiddels is uitgegroeid tot zowel een sport- als een toeristische attractie. Met een beetje geluk ben je er begin januari al, wanneer de 70ste editie van de van de Vierschanzentour plaatsvindt. Dit mega-event is elk jaar opnieuw een spektakel.

Gezinsvriendelijke activiteiten

Niettegenstaande alle wintersportgeweld, vinden families met kinderen van alle leeftijden in en rond Innsbruck een overvloed aan gezinsvriendelijke activiteiten om samen van te genieten. Een van de unieke aspecten van de winterervaring in Innsbruck is de mogelijkheid om begeleide winterwandelingen te maken door de besneeuwde landschappen. Deze wandelingen zijn geschikt voor alle fitnessniveaus en leeftijden. Vergeet je thermos met warme chocolademelk niet; badend in het serene winterlandschap smaakt deze warme drank eens zo heerlijk.

© Innsbruck Tourismus, Christian Vorhofer

Mag het wat anders zijn dan sneeuw? Bezoek dan de Alpenzoo, een van de hoogstgelegen dierentuinen van Europa, en een heerlijke plek om de lokale flora en fauna te ontdekken, zelfs in de wintermaanden. Voor een dosis geschiedenis en cultuur zijn het Tiroler Volkskunstmuseum en het Keizerlijk Paleis Hofburg dan weer must-do’s. Daarbovenop telt Innsbruck ook verschillende indoorattracties die veel meer zijn dan een plan B bij slecht weer, zoals het Flip Lab trampolinepark en het Audioversum ScienceCenter.

© Innsbruck Tourismus, Christian Vorhofer

Innsbruck Card en Welcome Card

Twee handige tips voor een vlotte en voordeligere trip met de familie? De Innsbruck Card en de Welcome Card.

  • De Innsbruck Card (vanaf € 26,50 voor kinderen en € 53 voor volwassenen) is een toeristenpas die gratis toegang biedt tot de topattracties van Innsbruck, waaronder musea, kabelbanen en openbaar vervoer. Ideaal voor budgetbewuste reizigers, omdat de kaart je niet alleen geld bespaart, maar ook gemak en flexibiliteit biedt. Bovendien hoef je geen afzonderlijke kaartjes te kopen voor elke attractie.
  • De Welcome Card (gratis vanaf twee overnachtingen bij een van de partner-accommodaties) is een gastenkaart die gratis openbaar vervoer binnen Innsbruck biedt, inclusief trams en bussen, en korting bij tal van attracties, overdekte zwembaden en cultureel aanbod in de stad. Zelfs gratis winterwandel- en sneeuwschoentochten met gids zijn inbegrepen.

Familie-accommodaties

Innsbruck biedt een breed scala aan accommodaties om aan elk budget en elke voorkeur te voldoen. Van gezellige alpenlodges, klein en groot, tot luxe sparesorts, er is volop keuze om je je hoofd te laten rusten na een dag vol avontuur. Verschillende hotels en resorts bieden speciale gezinsarrangementen met kortingen op skipassen, verhuur van wintersportuitrusting en zelfs kinderopvang, zodat je als ouder wat welverdiende tijd voor jezelf kunnen hebben.

© Innsbruck Tourismus, Daniel Zangerl

Culinair genot

Een reis naar Innsbruck zou niet compleet zijn zonder te genieten van de lekkerste Tiroolse gerechten. Warm op met een bord gerstesoep, schlipfkrapfen (hartig gevuld deeg) of spinazieknödels (zo zijn deze ‘verstopte’ groentjes ook geliefd bij kinderen. En probeer zeker ook enkele van de beroemde Oostenrijkse gebakjes in een van de charmante lokale cafés, zoals een klassieke Apfelstrudel of Sachertorte. Voor de volwassenen in de groep zijn er uitstekende regionale wijnen en lekkere schnaps.

Kortom: Innsbruck biedt het perfecte recept voor een wintervakantie met de hele familie. Het is een bestemming waar je kostbare herinneringen creëert, of je nu van de hellingen glijdt, de charmante stad verkent of warme chocolademelk drinkt tijdens een sneeuwschoenwandeling of bij de open haard.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief