Skigebieden in Oostenrijk, maak kennis met deze 15 skiregios

04/01/2024

 

Dat de skigebieden in Oostenrijk zowel beginnende als ervaren wintersporters veel te bieden hebben, hoeven we je niet meer te vertellen. Wat we nog wel eens over het hoofd zien, is dat de ze even talrijk zijn als divers en je er veel meer kan dan alleen maar skiën. Een korte voorstelling van 15 skigebieden in Oostenrijk.

15 Skigebieden in Oostenrijk

 1. Tirol

De meeste wintersportliefhebbers weten het allang: Tirol is een topbestemming op het gebied van plezier voor de hele familie. Ook buiten het skiën is er van alles te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere avonturenparken, slalomtracks, sneeuwdraaimolens en funslopes, kun je gaan nachtrodelen of een ritje op de sneeuwscooter maken. Nog een originele tip? Wat dacht je van een lamatrekking in de sneeuw? Of bezoek Schloss Ambras, een sprookjesachtig kasteel dat hoog boven Innsbruck uittorent.

 1. Lech Zurs am Arlberg, Vorarlberg

Het creëren van het perfecte skiplezier, dat is waar het in Lech Zürs am Arlberg al meer dan 120 jaar om draait. In 1906 vond op de Arlberg de eerste skiles in de skigeschiedenis plaats. Ondertussen is het een van de grootste en meest diverse skigebieden in Oostenrijk en in de Alpen. Voor freeriders zijn er vele manieren om fantastische tiefschnee- en firnhellingen te beleven, best onder begeleiding van een gids. Het hele jaar door zijn er tal van evenementen.

 1. Zillertal

Gevarieerde skigebieden en een wintervakantie op het hoogste niveau voor elk vakantiebudget. In het Zillertal beleef je een pracht van een wintervakantie, waarbij ook de kleintjes zeker aan hun trekken komen. Wellnessliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Belevenistherme in Fügen. Er is een kinderbassin, een groot zwembad met speelgedeelte, een belevenis- en een tunnelglijbaan en voor de volwassenen uiteraard verschillende sauna’s, stoombaden, relaxzones en een zoutwaterbad.

Zillertal - Erste Ferienregion Zillertal
Zillertal – Erste Ferienregion Zillertal
 1. Montafon, Vorarlberg

Het Montafon in Vorarlberg staat bekend om zijn uitstekende skigebieden. Naast de piste lokken fantastische winterwandelingen van verschillende moeilijkheidsgraden. Ook de hoogten variëren. Vanuit het dal op ongeveer 700 meter boven zeeniveau gaat het te voet of per kabelbaan omhoog tot meer dan 2.000 meter. Afhankelijk van de route liggen er ook hutten of bergrestaurants langs het pad, waar je even kunt pauzeren en genieten van regionale lekkernijen.

 1. SalzburgerLand

In SalzburgerLand maken uitstekend geprepareerde pistes, ultramoderne kabelbanen en skiliften, en een adembenemend bergpanorama wintersporters uit de hele wereld blij. Ontdek vijf regio’s in een van de populairste wintersportbestemmingen van Europa: Flachau, Grossertal, Hochkonig, Obertauern en Zell am See-Kaprun. In het laatste gebied vind je eeuwige sneeuw op de Kitzsteinhorn-gletsjer van meer dan 3.000 meter hoog. Op een bevroren meer kun je schaatsen en tal van opwindende activiteiten beleven buiten de piste.

 1. Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Ski Juwel Albachtal Wildschonau is een van de meest veelzijdige skigebieden in het hartje van Tirol. Zowel beginners, families als gevorderden vinden er alle ingrediënten voor een fantastische wintervakantie. Nieuw vanaf dit seizoen is de de Lauser Sauser, een 1.845 meter lange rodelbaan die het hele jaar door open is en je tegen 40 km/uur met avontuurlijke draaiingen en bochten naar de Kohlgrubenlift brengt.

 1. Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Zeker en vast een van de skigebieden in Oostenrijk met de langste naam, maar Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is dan ook een van de grootste skigebieden van het land. Internationale flair, prachtige natuur en veel afwisseling ligt hier voor het rapen. Voor families hebben we tal van tips. Ontdek de betoverende winterwereld en diep besneeuwde wouden vanaf een paardenkoets, rodel pijlsnel naar beneden, maak een ritje op de alpine achtbaan, ga schaatsen op de Ritzensee of verken de hoogstgelegen bewandelbare top van Europa.

 1. Kitzbühel

Onder kenners ook bekend als meest legendarische sportstad van de Alpen. Kitzbühel heeft dan ook een lange traditie dankzij de sneeuwzekerheid en prachtige ligging. Het is tevens het eerste niet-gletsjer skiresort dat aan het winterseizoen begint. Met twee pretparken voor snowboarders en mogelijkheden voor de hele familie (langlaufen, ijsschaatsen, winterwandelen, sleeën, ritje met de paardenkoets, wellness…) weet het jong en oud te bekoren.

Kitzbuhel (c) Kitzbuhel Tourismus
 1. Wilder Kaiser

De welbekende vakantieregio Wilder Kaiser telt maar liefst 284 kilometer pistes. De focus op families zorgt ervoor dat de skipas voor kinderen tot 15 jaar gratis is. Voor kinderen vanaf één jaar is er opvang in de romantische boerderij met themakamers Kiko Söll naast het dalstation. Verder kan je nachtelijke wandelingen maken met een kampvuur als climax, meedoen aan een fakkeltocht of een ritje maken met een hondenslee, een lamatrekking maken of een afdaling van een rodelbaan. Dankzij de Wilder Kaiser GästeCard zijn veel activiteiten inbegrepen voor het hele gezin.

 1. Tiroler Zugspitz Arena

De zeven verschillende skigebieden in de Tiroler Zugspitz Arena verken je makkelijk met liften en gondels. Neem de ‘Top Snow Card’ en je krijgt ook toegang tot de pistes op Duits grondgebied. Goed voor 214 kilometer winterplezier. Highlights voor families zijn de fakkeltocht met een lama aan je zijde, een nachtelijk ritje op de verlichte rodelbaan, de skishow met skiërs die door brandende ringen springen (meerdere keren per week). Ook tof: rij een keertje mee met de pistenbully als copiloot! Dat kan dagelijks, mits reservering.

 1. Zell am See-Kaprun

Idyllische bergtoppen met zicht op het romantische meer, in de verte de Kitzsteinhorn-gletsjer die meer dan 3000 meter hoog is. Het is een superidee om in Zell am See-Kaprun te skiën. Bovendien biedt Zell am See-Kaprun een magistraal decor voor een wintervakantie met het hele gezin. In het Funpark of op de langste plezierpiste ter wereld, de Funslope XXL, gaat het er avontuurlijker aan toe: over een lengte van 1.300 meter zorgen tunnels, trajecten, golven en steile bochten voor een overvloed aan actie.

 1. Oost-Tirol

Een beetje onbekend, ook voor de doorgewinterde wintersporter. Maar dit is de zuidkant van de Alpen. Daardoor heb je in Oost-Tirol heb je veel sneeuw en een hoop zonnige dagen. Een geheimtip onder de skigebieden in Oostenrijk die we graag met je delen. Goed om weten: omdat er in de skigebieden van Oost-Tirol weinig dagtoerisme aanwezig is, kan de bezoeker van bijzonder stressvrije vakantiedagen genieten. Je bent dus zeker van veel plaats op de skipistes, en van geen lange wachtrijen aan de liften. De rodelbaan Winkeltal is tot 10 uur ‚s avonds verlicht.

 1. Achensee

5 prachtige dorpjes in een berglandschap. In Achensee komt de wintersporter aan zijn trekken. Geen skiër? Er is hier heel veel te doen naast de piste. Zo zijn er vijf natuurrodelbanen en tal van gemarkeerde winterwandelingen. Bij jongeren zijn de snowkitelessen zeer populair. Een attractie voor echte durvers is de Skyglider AirRofan. Een geweldige adrenalinekick, maar zonder risico’s! Tussen de klauwen van een gigantische adelaar zweef je door de lucht.

 1. Ötztal

Ötztal is een heel bekende skiregio (zegt Sölden je iets?). Dankzij het eeuwige ijs op 3772 meter zijn de wintersportmogelijkheden eindeloos. Op de top van de Gaislachkogl vind je bovendien ook culinaire genoegens: het ice Q-restaurant. Deze indrukwekkende glazen kubus was een van de toplocaties in de laatste James Bond-film. De ijsbaan in Hochgurgl biedt families een leuke afwisseling voor het skiën en snowboarden met uitzicht op de Gurgler Gletscherriesen.

 1. Kleinwalsertal, Vorarlberg

Het Kleinwalsertal ligt verscholen in een vallei die enkel bereikbaar is vanuit Duitsland. Het skigebied is ook verbonden met de Duitse buren in Oberstdorf, wat meteen zorgt voor eindeloos skiplezier en een behoorlijke dosis winterpret naast de pistes. Niet te missen is het huskykamp in Au. Hier mag je na een inleiding rond het kampvuur mee de slee op. Daarna maak je onder begeleiding van de honden een sneeuwschoenwandeling. Het Kleinwalsertal is ook een ideale bestemming voor een shortski met het gezin.

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief