DOEN: Winterwandeldagen in Willingen 10-14 januari

06/01/2024

 

Rond Willingen in het oosten van het Sauerland zien de dalen eruit of ze in watten zijn verpakt. Een pracht van een plek om met vrienden te gaan wandelen in een prachtig winters landschap of nieuwe wandelmaatjes te ontmoeten. Van 10 t/m 14 januari 2024 ben je hiervoor op de Willinger Winterwandeldagen aan het juiste adres.

Je bed uit stappen en dik ingepakt schone, frisse lucht inademen. Dat doet goed in het koude winterseizoen. Glinsterende ijskristallen aan de bomen, de mysterieuze mist tussen berg en dal, die vaak in de vorm van fijne naalden of als een fijne laag over de weilanden en bossen ligt. Het geeft je rust en zijn momenten die bijblijven.

De Willinger Winterwandeldagen

Centraal tijdens de totaal 17 wandeltochten en andere activiteiten staan de meest indrukwekkende vergezichten, de hoogheide in zijn winterslaap en de beroemde Mühlenkopf-springschans, waarop slechts een paar weken later de wereldelite van de skispringers hun krachten meten. Een van de hoogtepunten tijdens deze Winterwandeldagen is de wandeling met brandende fakkels op het pelgrimspad.

De natuur verkeert in de winterslaap en anders dan in de zomer is er nauwelijks een geluid te horen. Dat is een reden om eens in het koude seizoen naar de bron van het riviertje Diemel te wandelen. Bij het waldbaden (het zich onderdompelen in het bos) nemen de deelnemers aan deze wandeling alles bewust in zich op: de geur van dennennaalden, de stilte, de warmte van oudere, dikke bomen en de bijzondere uitwerking die deze oplettende tocht op hen heeft. Ook zo weldadig is de meditatie in de ondergrondse mijn. De diep onder de grond altijd gelijkblijvende temperatuur van 8°C. voelt in de winter echt warm aan.

Altijd gezellig

Een culinair hoogtepunt genieten de deelnemers tijdens de kaas- en wijnavond in de Upländer Bauernmolkerei in Usseln. Buitengewone kaassoorten en daarbij passende wijnen worden geproefd. Voor de culturele omlijsting van de avond zorgen lezingen met gedichten en vertellingen rond de onderwerpen melk, kaas en wijn: en dat alles natuurlijk bij kaarslicht.

Tijdens en na de wandeltochten onder leiding van een gids heerst vriendschappelijke gezelligheid. Tijdens de gezamenlijke avonden en Sauerlandse broodmaaltijden leren de deelnemers elkaar kennen en komen de onderlinge gesprekken op gang.

Voor informatie en aanmelding: www.winterwandertag.de

Highlight

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief