De beste tips en adresjes in wintersportstad Innsbruck

31/01/2024

 

Je weet nog dat we een journalist op pad hebben gestuurd voor wintertrip naar Innsbruck? Hij lijstte alle must do’s van Innsbruck op en geeft zijn ultieme planning voor drie dagen citytrip in Innsbruck.

Culturele activiteiten

 • Stadswandeling met gids (kan zelfs in het NL).
 • Stadtturm van Innsbruck, een korte maar stevige trappenpartij tot boven in de stadstoren met een prachtig 360°-uitzicht op de binnenstad en de omgeven bergtoppen.
 • `De Schwarz-Mander-Kirche, of Hofkirche is een indrukwekkend museum met 28 levensgrote bronzen beelden die waken over het graf van Keizer Maximiliaan I. Spoileralert, de kist is leeg. Waarom? Dat moet je zelf ontdekken. Snak je naar meer musea? Er zijn er 15 in de omgeving, keuze te over.
 • Bergisel, de Olympische springschans is één van de vier locaties van het Internationale Vierschansentoernooi. In 2002 werd de vernieuwde Olympische skischans geopend, ontworpen door toparchitect Zaha Hadid. Je kan met de kabelbaan naar boven en effectief op de startbalk plaatsnemen zoals de topatleten. Wees gerust, je wordt via een harnas beveiligd.
 • Keizer Maximiliaan I, die leefde tussen 1459-1519, doet de stad bruisen van de cultuur. 2657 vuurvergulde koperen dakpannetjes van het Gouden Dak herinnert bezoekers aan de bruiloft met Bianca Sforza van Milaan.

Nog meer belevenissen vind je terug op op de website van innsbruck. Bovenstaande activiteiten zijn allemaal in de stad te bezoeken op een tijdspanne van twee dagen.

© Innsbruck Tourismus, Christian Vorhofer

Culinaire adresjes

 • Restaurant Weißes Rössl: je betreedt een ongelooflijk gezellig restaurant die je terug neemt in de tijd van toen. Gelegen in de oude binnenstad, omringt door de typische architectuur die reeds jaren goed bewaard blijft. Foodwise, een sterke binnenkomer in de Oostenrijkse eetcultuur. Puur, eerlijk en lokaal.
 • Restaurant Weitsicht: in één woord: Waauw! Zeer lekker rooftop dining met een zeer leuke trendy sfeer. Toch één van de speciaalzaken die Innsbruck rijk is.
 • Restaurant Das Brahms: vlak gelegen aan de concertzaal Haus der Musik en het theater. De moderne cultuurliefhebbers schuiven hier de voetjes onder de tafel voor een heerlijke maaltijd en lekkere cocktails.
 • Cocktailbar Hotel Stage 12: over cocktails gesproken. Bleek dat we verbleven in het hotel dat de drukst bezochte cocktailbar uitbaat van de stad. En dat hebben we ook mogen proeven.
© Innsbruck Tourismus, Daniel Zangerl

Adrenaline op de sneeuw

 • Nordkettenbahnen is de snelste weg naar sneeuw, vanuit de stad. Een uniek zicht van bovenaf. Zeer de moeite. (1905m)
 • Axamer Lizum ligt zo’n 15 minuutjes van de binnenstad en biedt meteen 40 kilometer aan pistebereik met 10 skiliften. Altijd handig om je lunch te nemen in het Hoadl-Haus op de top van het skigebied. (2304m)
 • Kuthaï is een waar ski-in & ski-out whalhalla. Je arriveert net boven de boomgrens en er ligt zo’n 40 kilometer piste voor je klaar. Het kan er goed koud zijn, en zonder gletsjer is het toch een sneeuwzekere locatie.
 • Met de SKI plus City pass krijg je ook toegang tot de Olympische pistes van Patsdcherkofel, maar ook de gletsjer van Stubaï bijvoorbeeld. Voor de volledige lijst klik je hier.
© Innsbruck Tourismus, Tom Bause

Extra

Tip van Brussels Airport: ben je het wachten aan de gate beu? Koop een toegangticket voor de lounge van Brussels Airport en maak je wachttijd aangenaam met een all-in buffet en drankenservice, in een comfortabele fauteuil, met zicht op de vertrekkende vliegtuigen.

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief