Een francofiel in Innsbruck, Oostenrijk. Komt dat wel goed?

31/01/2024

 

We stuurden een journalist met een Franse voorliefde naar Oostenrijk. Komt dat wel goed? En of! Drie dagen in de regio van Innsbruck deden hem smelten voor de prachtige cultuurstad. Tegelijkertijd kon hij zijn hart ophalen op de pistes die de vallei rijk is.

Het is een ervaring om van Brussels Airport met het vliegtuig naar de binnenstad van je skibestemming te worden gebracht. Dat kan bijna letterlijk genomen worden, want nadat je je bagage hebt opgehaald, staat de bus klaar richting het centrum van Innsbruck. Tien minuutjes later arriveer je in de Anichstraße, een van de winkelstraten van de stad, op 200 meter wandelen van Hotel Stage 12.

Hier lag de troef al klaar aan de receptie, namelijk de Ski Plus City Pass. Deze Tiroolse skipas geeft toegang tot 13 skigebieden, 23 aanbieders van belevenissen en het zwembad. Als je meer dan 2 nachten blijft, biedt elk hotel je kosteloos de Welcome Card, aan. Met deze pas kan je handig gebruik maken van het openbaar vervoer om naar je favoriete piste of activiteit te gaan.

© Innsbruck Tourismus, Markus Mair

Citytrippen tijdens je skivakantie

Voor je goed en wel in je hotelkamer bent geïnstalleerd, wil je al je planning zo strak uitwerken om zoveel mogelijk bezienswaardigheden (op en naast de pistes) af te vinken. Want Naast de ongeëvenaarde ski-ervaring, biedt Innsbruck een diepe duik in zijn rijke culturele geschiedenis. Een wandeling door het oude stadscentrum onthult architecturale juwelen zoals het beroemde Gouden Dak, de Hofkirche met zijn indrukwekkende keizerlijke graf en het weelderig Keizerlijk Paleis Hofburg. Deze historische bezienswaardigheden bieden een prachtig contrast met de besneeuwde bergen op de achtergrond en geven een extra dimensie aan je wintervakantie.

Of de stad Innsbruck een ideale uitvalsbasis is voor een skitrip? We kunnen je verzekeren dat je het jezelf niet zult beklagen. Een echte ski-in/ski-out-ervaring waarbij je vanuit je bed de piste opstapt, hoef je niet te verwachten. Maar wat je daarvoor terugkrijgt, is uniek. Vanuit de stad ‘pendel’ je in no time – met je skischoenen aan en je latten in de hand, via het metrotreintje naar de Nordkettenbahnen. Daar neem je de kabelbaan om te stijgen naar de 1805 meter hoge Seegrube.

Wintersport voor iedereen

Op die in hoogtemeters bescheiden top, krijgen we meteen fantastische sneeuwcondities voorgeschoteld – met zicht op de stad! Een onbeschrijfelijke ervaring is het, te weten dat je na enkele afdalingen opnieuw de stadsfeer kunt opsnuiven, met zijn vele winkels, leuke bars en uiterst lekkere restaurants. En met een menukaart die goedkoper is dan wat we in Belgische steden gewend zijn. Dat vind niemand verkeerd.

En het moet gezegd: Innsbruck en zijn omgeving zijn een paradijs voor niet alleen de ervaren skiërs, maar ook voor beginners en gezinnen. Skischolen en kindvriendelijke pistes zoals de Serlesbahnen bieden de perfecte omgeving voor de eerste stappen op de latten. Voor de avonturiers zijn er tal van offpiste mogelijkheden en uitdagende zwarte pistes in de nabijgelegen Stubai Gletsjer.

© Innsbruck Tourismus, Christian Vorhofer

Meer sneeuwplezier

Naast skiën biedt Innsbruck bovendien een breed scala aan winteractiviteiten. Waag je aan een tocht met een hondenslee door het besneeuwde landschap, geniet van een romantische arrensleetocht of test je vaardigheden op een van de vele rodelbanen. Voor wie het liever wat rustiger aan doet, zijn er talloze winterwandelroutes die je door adembenemende landschappen leiden.

Kortom: ben je een wintersportliefhebber en ben je de standaard citytrips naar Barcelona, Milaan of Kopenhagen zat? Dan is Innsbruck een bestemming die je moet ontdekken. Nergens anders vind je deze mix van sportieve winteractiviteiten en culturele uitjes die elk koppel of gezin aanspreekt dat graag de winter in het buitenland viert.

–> Zin in een driedaagse ski & citytrip? Onze redacteur heeft een lijst gemaakt met de beste tips en fijnste adresjes in Innsbruck. Voor je het weet boek je er nog enkele dagen bij!

© Innsbruck Tourismus, Markus Mair

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief