Toerskiën voor beginners in schilderachtig Méribel

18/04/2024

 

Stel je voor; de stilte van de ongerepte natuur om je heen, de majestueuze bergtoppen die hoog boven je uitrijzen en de geur van zweet en avontuur die in de lucht hangt. Dat kan jij als skiër of snowboarder makkelijk ervaren in het schilderachtige Méribel, een paradijs voor de beginnende toerskiër in de Franse Alpen.

Een magische bestemming

Méribel, gelegen in het hart van het wereldberoemde skigebied Les Trois Vallées, verwelkomt avonturiers van over de hele wereld met zijn adembenemende landschappen en uitdagende skiroutes.

Maar het is juist het toerskiën dat de ware schoonheid van deze regio onthult. Ver weg van de drukte van de skipistes, biedt toerskiën je de mogelijkheid om de verborgen juweeltjes van de bergen te ontdekken, van afgelegen valleien tot ongerepte sneeuwhellingen. Er is voor iedereen wat wils, ook zij die eens van toerskiën wensen te proeven.

Een betoverende nacht in de bergen

Stel je voor dat je overdag door de maagdelijke poedersneeuw glijdt, terwijl je de zon ziet glinsteren op het witte tapijt. En ’s avonds, wanneer de sterren aan de hemel verschijnen, rust je uit in een authentieke berghut, ver weg van de bewoonde wereld. Geen elektriciteit, geen centrale verwarming, geen toilet, al zeker geen douche. Wel de pure rust en sereniteit van de bergen, terwijl je een kaasfondue nuttigt (want dat gaat makkelijk mee in de rugzak, een zak geraspte kaas, fles witte wijn en twee zakken met stukjes brood, meer heb je niet nodig).

De warmte van het knapperende haardvuur doet je koude tenen goed. Je neemt enkele glimpsen door het raam naar de sterren en aan de hemel en je besluit nog even je behoefte buiten te doen, wat verder weg van de hut, maar wel met het maanlicht als praktisch hulpmiddel. Dat is waar avonturen worden geboren en herinneringen worden gemaakt die een leven lang meegaan. Informeer je bij l’Office du Tourisme de Méribel of bij l’École du Ski Français voor een georganiseerde trip naar een afgelegen authentieke berghut en maak het zelf mee.

Toerskiën: een sport voor avonturiers

Dat je een beetje ‘avonturier’ in je moet hebben is duidelijk. Het comfortgehalte staat haaks tegenover de unieke ervaring die je kan beleven, isolaat in het hooggebergte. Toerskiën is niet zomaar een sport, maar kan meer en meer toegankelijk worden gemaakt door de opzet van de winterberghutten. (Informeer hier steeds bij de lokale diensten, alle hutten die gelegen zijn in nationale parken zijn veelal verboden terrein in de winter).

De routes naar de berghutten zijn vaak ook per sneeuwrackets te belopen. Natuurlijk is het eens zo leuk om daarna de afdaling al glijdend te kunnen inzetten. Met je eigen kracht de berg op en vervolgens naar beneden skiën door ongerepte poedersneeuw geeft een gevoel van totale vrijheid, ver weg van de skiliften en après-ski bars. Bovendien biedt toerskiën een geweldige workout en de kans om jezelf fysiek en mentaal uit te dagen. Het is ten zeerste aangeraden om dit avontuur in te zetten met een lokale gids of gecertificeerd monitor. De gevaren offpiste zijn niet te onderschatten door ons, de toeristen. De locals weten het altijd beter en je laat hen best ook steeds weten wanneer je vertrekt en wanneer je denkt terug te komen.

Méribel wacht op jou

Dus waar wacht jij nog op? Trek erop uit, verleg je grenzen en laat je betoveren door de magie van de Franse Alpen. Laat jezelf onderdompelen in de betoverende wereld van toerskiën in Méribel. Of je nu een doorgewinterde avonturier bent of net begint, er is voor elk wat wils in deze prachtige bergomgeving.

[ngg src=”galleries” ids=”67″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Highlight

Skiën in de lente

29/03/2024
Wanneer we naar boven kijken lijkt het nog niet zo, maar de lente staat voor...

Getest! Helly Hanssen Alpha 4.0 Jacket & Alpha Lifaloft Pant

12/05/2024
Of we een jas en broek van Helly Hanssen willen testen? Zeker weten. Dit Noorse...
 

Volg Wintersportgids.be

Mis niets! Volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke winacties!

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je gratis in voor onze newsletter en blijf op de hoogte van toffe winacties en het laatste wintersportnieuws!

Er ging iets mis. Probeer nog een keer.
Bedankt om je in te schrijven op onze nieuwsbrief