Ben jij je volgende wintersportvakantie al aan het plannen? Dan hebben wij hier voor jou 9 redenen waarom je beter een skileraar boekt tijdens deze vakantie. Ze zorgen niet enkel dat je techniek erop vooruit gaat maar weten ook de beste aprés-ski bars zijn en de rustigste pistes.

 1. Betere techniek betekend soepelere benen

  Laat ons eerlijk zijn, weinig skiërs hebben de tijd om zich goed voor te bereiden en fit te worden voor hun jaarlijkse skivakantie. Zelfs wanneer ze dit doen heeft vaak de techniek waarmee ze de piste afdalen nog veel plaats voor verbetering. Hierdoor verbruiken ze veel meer energie dan nodig tijdens de eerste uren van hun vakantie door schuin de piste af te rutschen met alle spieren volledig opgespannen of worstelen ze met hun lichaam zo hard dat het lijkt of ze de tango dansen. Tegen lunch zijn hu  benen omgetoverd tot 2 plat gekookte spaghettislierten en een 3uur durende lunchpauze wordt een noodzaak. 
  Ongeacht je skiniveau, een betere skitechniek betekend bijna altijd meer gecontroleerde en minder vermoeiende afdalingen. Op deze manier kan je langer skiën en blijven evolueren op vlak van techniek.

 2. Vermijd aanschuiven aan de lift

  “Achtung Skilehrer!” Dat is het geluid van snel aanschuiven. Wanneer grote hoeveelheden mensen zich tijdens de piekmomenten in het seizoen op de piste begeven is het onmenselijk lang aanschuiven. Wanneer je met een skileraar aan de lift komt in Frankrijk heb je een eigen “fast lane” en ga je zo de gehele drukte voorbij. In Oostenrijk voldoet een luide kreet “Achtung Skilehrer” en het typische rode pak om de grote mensenmassa voor te gaan.

 3. Geniet van slecht weer dagen

  Dat witte ding op de grond waar we zo hard van houden op “bluebird days” komt natuurlijk ergens vandaan. Natuurlijk betekend dit dat overgrote deel van de tijd de lucht eraan denkt om te sneeuwen of dat de hemel sneeuwvlokken neerlaat ter grootte van eurostukken.
  In beide gevallen zal het zicht zeer beperkt zijn en dit beteken dat, tenzij je techniek tip top is, je zal moeten vechten om de controle op de ski’s te houden. Dus boek gerust een les en volg de sporen van je skileraar. Op deze manier kan je zien wat voor bulten en putten er zich voor jou bevinden. Dit komt jou techniek ten goede omdat je op een rustig tempo je leraar nadoet, hierdoor zal je veel minder gestresseerd en vlotter de berg afkomen, zelfs bij dit slechte zicht.
  Nog beter, op het einde van de dag ben je zeker dat je terug eindigt in de correcte vallei zonder enige stress.

 4. Maak de dag uniek

  De ervaring delen is allemaal onderdeel van het plezier, het inhuren van een ski leraar zal een groot verschil maken op het dynamische verloop van de dag. Families en groepen hebben een vanzelfsprekend voordeel hierbij. De skileraar zorgt dat tegen het einde van de vakantie iedereen samen de berg afkomt zonder echt lang te moeten wachten onderaan de lift. Verliefd worden op de skileraar is de ultieme wintersport cliché. Maar ja wat doe je eraan, dit gebeurd nu eenmaal.

 5. Vind de beste sneeuw

  Je bent gekomen voor de sneeuw, dus de beste sneeuw vinden elke dag (onafhankelijk van wat het weer is) is een essentieel onderdeel van je wintersport vakantie. Voor de meeste van ons betekend dit dan ook een expert inschakelen.
  Indien je buiten de piste wil gaan kan je best beroep doen op een gids welke je naar de beste poeder gebieden kan brengen, zelfs als het al dagen niet meer gesneeuwd heeft. Als je op de piste wil blijven, wil je iemand die je naar de best geprepareerde pistes kan brengen. 

 6. Goed lunchen

  Lunch is voor vele skiërs een essentieel onderdeel van een skidag. Misschien wil je een authentieke fondue of tartiflette in een pittoreske berghut, of misschien heb je liever een 5 gangen menu in een restaurant uit de Michelin gids. Ski leraren weten exact waar heen te gaan en kunnen regelmatig, door locale contacten, een tafel reserveren op plaatsen waar het jou maar niet lukt!

 7. Stop het gevecht met je skimateriaal

  Weet jij wat je Din setting is, wat de breedte onder de voet is of welke ski het best is voor jou? Jammergenoeg is het kennisniveau in de skiverhuur, met sommige uitzonderingen, onpeilbaar. Het juiste materiaal vinden tussen het grote aanbod van skimaterialen is dan ook erg moeilijk zonder hulp van een expert. 
  Een skileraar kan je hier met raad en daad bijstaan om jou van het geschikte materiaal te voorzien. 

 8. Wordt een vastgoed expert

  Locals zoals je ski leraar zijn over het algemeen goed op de hoogte van de nieuwste domeinen en huizen die op de markt komen. Of goede deals om tijdens toekomstige vakanties goedkoop te huren. 

 9. Leer over de bergen

  Alle skigebieden zijn hetzelfde, juist? Fout. Maar dat begrijp je pas volledig na een dag met een gids of ski leraar gespendeerd te hebben. Praten over de prachtige omgeving op de lift en ontdekken van de geheime plaatsen in het gebied.
  De lijst van potentiële gespreksonderwerpen is eindeloos. Ook al is niet elke instructeur een natuurlijke botanist of historicus, ze komen steeds met nieuwe interessante weetjes die een extra dementie zullen geven aan jou skidagen.

SaveSave