Allmountainski Voelkl RTM76 Elite
Allmountainski Voelkl RTM76 Elite

Jammer dat het nog zo lang duurt voor de kerstman er weer is, anders had hij deze nieuwe allmountainski Voelkl RTM 76 Elite al kunnen meebrengen. De fijne ski legt de lat namelijk moeiteloos een stapje hoger voor gemiddelde en gevorderde skiërs die graag de hele berg verkennen, ongeacht de condities.

Voelkl is een van de grootste skimerken ter wereld. Opgericht in 1923 is het ook een van de oudste. Wat wil zeggen dat er jaren kennis en ervaring schuilt in hun wintersportmateriaal. Het is ook een van de laatste merken wiens productiefaciliteit en sociale zetel nog steeds in Duitsland huist. ‘Buying local’, of toch bij onze Noorderburen, heeft altijd een streepje voor.

Shop Lokaal

Maar goed, even terug naar deze fantastische lat. Met de RTM-serie liet Voelkl al zien dat het niet alleen op racevlak, maar ook in het allmountaingamma uitblinkt. De nieuwe Voelkl RTM 76 Elite van Völkl is een boegbeeld, waarmee je op en naast de piste evenveel plezier beleeft.

Uiteraard herbergt de allmountainski Voelkl RTM 76 Elite een scala aan technologieën. Zo is hij voorzien van een tip rocker en geeft de ski de performance van gemiddelde en gevorderde skiërs een boost, waardoor ze elke berg aankunnen.

De gedeeltelijke center sidewall verbetert dan weer de kantengrip en stabiliteit. Terwijl het nieuwe, lichtgewicht vMotion2-systeem GripWalk-compatibel is, voor extra wandelcomfort. De binding zorgt tevens voor een bredere verbinding met de ski en dus meer krachtoverdracht. Tot slot is de ski voorzien van de easy-step-in-heel-technologie.

Specs allmountainski Voelkl RTM 76 Elite

  • Sidecut: 124-76-105
  • Lengtes: 154, 161, 168, 175
  • Radius per lengte: 12.7 (154): 14.2 (161): 15.7 (168): 17.3 (175)
  • Gewicht per ski: 2677 gram (bij lengte 168 met binding)
  • Technologieën: Center Sidewall: Base: P-Tex 2100, Core: Dual Wood Core, Binding: vMotion2: GripWalk, Rocker: Tip Rocker
  • Prijs: € 449,95

www.voelkl.be

En voor de trip back in memory lane, nog even deze te aardige foto.