Afdalingen waar geen eind aan lijkt te komen, kilometers genieten van sneeuw: een overzicht van de langste skipistes in de Alpen.
Alpe d'Huez

Het skigebied Alpe d’Huez – Grand Domaine is uitdagend, sportief en prima geschikt voor de meer ervaren skiër of snowboarder. Hou je van steile of erg lange pistes? Kick je op offpiste pret? Dan zit je in het skigebied van Alpe d’Huez – Grand Domaine aan het juiste adres.

Pic Blanc

Het hoogtepunt en hoogste punt van Alpe d’Huez – Grand Domaine is de Pic Blanc. Daar vertrekken verschillende zwarte pistes. De beruchte en steile ‘Le Tunnel’ loopt dwars door de berg om vervolgens bijzonder steil naar beneden te donderen. De langste zwarte piste van Europa, La Sarenne, vertrekt eveneens van op Pic Blanc. Verder opent er zich een ongekend freeride-paradijs rond Pic Blanc. Let wel: de offpiste-afdalingen hier zijn vaak erg moeilijk en uitdagend in alpiene terrein. Een berggids is hier geen overbodige luxe. En och ja, het uitzicht is ook niet te versmaden. Enkel de gondel naar Pic Blanc zou wat sneller mogen. De funparks in Alpe d’Huez – Grand Domaine zijn internationaal beroemd.

Shop Lokaal

Meer dan Alpe d’Huez

Middelpunt van het skigebied is natuurlijk Alpe d’Huez, gebouwd op de rand van een afgrond. Maar in Alpe d’Huez – Grand Domaine is er meer dan enkel maar Alpe d’Huez. Kijk je even rond in de aangrenzende dorpjes als Vaujany en Oz en Oisans, dan wordt je verder getrakteerd op prachtige – vaak iets rustiger – pistes en afdalingen.

Alpe d’Huez – Grand Domaine richt zich toch voornamelijk op de meer gevorderde wintersporter. Pittige rode pistes en een rits uitdagende zwarte pistes nemen de bovenhand. Door de grootte en uitgestrektheid van Alpe d’Huez – Grand Domaine is dit gebied ook bijzonder geschikt voor lange tochten doorheen alle dorpjes van het skigebied. Door de hoogte is Alpe d’Huez – Grand Domaine bovendien ook nog eens uitstekend sneeuwzeker te noemen. Voor de gevorderde skiër of snowboarder is Alpe d’Huez – Grand Domaine een absolute aanrader.