Home Skigebieden Frankrijk Alpe d’Huez

Alpe d’Huez

0
Alpe d’Huez
Alpe d'Huez

Het Franse skigebied Alpe d’Huez heeft maar liefst 250 kilometer aan pistes en is gelegen op 1800 meter hoogte. 

Ruim assortiment pistes 

In Alpe d’Huez vind je maar liefst 250 kilometers aan pistes, dat is goed voor meer dan 130 pistes. Je hebt er een ruim aanbod voor iedereen. Voor beginners is er maar liefst 49 kilometers aan pistes. Voor uitdaging moet je bij de zwarte pistes zijn, zo kan je uit maar liefst 67 kilometer piste kiezen. En heb je altijd al eens de langste piste ter wereld willen afdalen, dan ben je bij Alpe d’Huez aan het goede adres. la Sarenne is maar liefst zestien kilometer lang en is zeker niet te onderschatten. Le Tunnel is ook een afdaling die je zeker ooit eens gedaan moet hebben. 


Naast de gewone piste 

Wil je liever iets anders dan de gewone pistes en afdalingen, dan zijn er maar liefst vier funparken waar je verschillende jumps en andere obstakels kan uitproberen. Naast skiën en snowboarden kan je in Alpe d’Huez ook langlaufen. Zo zijn er verschillende routes die je kan doen en verschillende sneeuwzekere stukken. Ook kan je gaan winkelen in het centrum van Alpe d’Huez. 

Après-ski

In Alpe d’Huez heb je een verassend aanbod aan après-ski. Je kan er in verschillende cafés en barretjes genieten van een goede après-ski. Ook kan je hier zeer lekker gaan eten en je hebt uit maar liefst een vijftigtal restaurants keuze. Ook kan je hier gezellig gaan feesten in de verschillende disco’s. Doe je het liever rustig aan, kan je ook naar een van de bioscopen gaan. 

Families 

Wil je met het hele gezin gaan skiën, dan is dit zeker een aanrader. Pistes voor groot en klein, beginner, gevorderde of eerder expert. Van groen tot zwart, het kan allemaal. Ook zijn er verschillende kinderweides die net naast het dorp liggen. Dus een geschikt dorp, voor iedereen wat wils.