Andermatt Sedrun
Andermatt Sedrun

In de skigebieden van Andermatt Sedrun kan je tot 3000 meter hoogte genieten van ski- en snowboardplezier. Deze hoogte garandeert dan ook voldoende sneeuwzekerheid het hele seizoen door.

In het Zwitserse Graubünden begint het gebied in Sedrun en het gaat door tot aan de andere kant van de Oberalpass in Andermatt. Dit skigebied is vooral aantrekkelijk voor de wintersporter die tussen het skiën of boarden door vooral wil ontspannen in een rustige omgeving. Andermatt, het grootste dorp van Ursental, is dan ook vooral bekend omwille van de mooie natuur waar de rust te appreciëren valt. Vanuit Andermatt kan je twee van de vier delen van het gehele wintersportgebied bereiken. Voor de andere delen moet je de Matterhorn Gotthard baan (een trein) nemen. Sedrun ligt dan weer op 1450 meter hoogte en helemaal aan het einde: met de wagen kan je niet meer verder voorbij Sedrun rijden. Maar het dorpje zelf is niet heel erg aantrekkelijk, de meeste verkiezen het nabije (tien kilometer lager gelegen) Disentis. Het winterlandschap is wel heel mooi wanneer je Sedrun bezoekt. Sedrun is echter met de wagen niet bereikbaar vanuit Andermatt (wel via de Matterhorn Gotthard baan), je rijdt dan beter over Zürich en Chur.

Gevorderde wintersporter

Het wintersportgebied is met vijftig kilometer aan pistes een vrij klein en simpel gebied met wel wat variatie en voor ieder wat wils. De tien pistes brengen u snel waar je wilt zijn. Wanneer je hier je wintersportvakantie doorbrengt heb je door de uitgestrektheid niet de indruk in een klein gebied te vertoeven. De pistes zijn niet al te gemakkelijk en zijn daarmee het meest geschikt voor de gevorderde wintersporter die graag op rustige hellingen skiet of board en niet noodzakelijk honderden kilometers aan pistes nodig heeft.

Freeriders

Maar het zijn uiteraard vooral de freeriders die naar Andermatt trekken voor het enorme aanbod aan off-piste afdalingen. Wanneer je een video van freeride bekijkt, kan je in vele gevallen ook visueel mee genieten van dit fantastisch mooie landschap. Gemsstock, een van de bergen van dit gebied, is wereldberoemd. Andermatt is ook ’s avonds een leuke plek om nog na te praten tijdens een glas tussen de typische Walser huizen.

DELEN
Vorig artikelSalomon TV – Skyway
Volgend artikelVeysonnaz