Op een zonnige helling in het hart van de machtige Walliser Alpen in Zwitserland ligt Anzère: een warm en gastvrij resort op mensenmaat. Het dorp staat bekend om zijn adembenemende panorama, het aangename microklimaat en het supergezellige dorpsplein.

Speelparadijs

Het bijzonder gezinsvriendelijke dorpsplein in het centrum van Anzère is inderdaad een kloppend hart. Er mogen alleen voetgangers en dus geen auto’s komen, wat het erg veilig maakt voor gezinne met kinderen. Een mooie plek ook om ​​gezellig te verpozen in een van de winkels of op de terrassen van de restaurants.

Je vindt er ook tal van gratis attracties, zoals een speeltuin, schaatsbaan, tovertapijt, een skilift en de dorpsafdaling. Kortom: een paradijs voor kinderen waar ze gratis hun eerste bewegingen maken en bochtjes draaien in de sneeuw Kinderparadijs, het dorpsplein stelt beginners ook in staat om gratis de geneugten van het skiën te ontdekken en de meer ervarenen hebben rechtstreeks toegang tot het Fun Park of het skigebied.

(c) Florent Aymon

Ongebreideld pisteplezier

Vanaf de gondel Pas de Maimbré of de stoeltjeslift Les Rousses kunnen skiërs profiteren van 29 verschillende pistes, waaronder vier zalige freerideroutes die de bergcontouren volgen en je een adembenemend uitzicht voorschotelen op het Mont Blanc-massief en de Bietschhorn. Met 58 km aan pistes is het gebied niet heel groot, maar groot genoeg om je een week te vermaken.

Vooral voor kinderen en beginners is Anzère een aanrader. Zij kunnen veilig en weg van de drukte leren skiën of snowboarden in het speciaal voor hen ingerichte gebied La Cuvette, aan een voordelig tarief of met een dagpas.

Op een hoogte van 2300 meter zijn de faciliteiten met onder andere een sneeuwtuin, blauwe piste, tovertapijt en kleine skilift ideaal voor het ontdekken van sneeuwsporten.

Sensatie, sensatie!

Sensatiezoekers komen eveneens aan hun trekken. Zo is er een Snowpark met diverse lijnen voor alle niveaus.

Een andere optie is het FunPark in het centrum van het resort, dat beschikt over jibs, boxen en rails, evenals een airbag en een ramp voor skiërs en snowboarders.

De instructeurs van de ESS en de Glycérine Sport-winkel bieden zowel introductie- als geavanceerde sessies aan.

(c) Michael Meusburger

Tijd om te ontspannen…

Na de inspanning is het tijd om in alle comfort te ontspannen! De Anzère Spa en Wellness is voor deze gelegenheid the place to be. Kinderen tot zes jaar mogen gratis mee binnen, wat betekent dat iedereen kan genieten van deze unieke plek midden in de bergen.

Er zijn twee zones, goed voor in totaal 1500 m2 aan wellness en ontspanning. Wie zin heeft kan ook lessen aquagym, aquabike en zelfs aquatrampoline volgen. Een sauna en hammam zijn eveneens aanwezig. Boek een massage als kers op de taart.

Tip:
De dienst toerisme en de Zwitserse skischool van Anzère bieden het hele winterseizoen een wekelijks programma met ontdekkings- of recreatieve activiteiten voor jong en oud. Hou de website van Anzère in de gaten voor de laatste updates.

@anzere
🏔 #anzereliberte #loveanzere #anzere