Arolla
Arolla

Het skigebied van Arolla is met vijftig kilometer ski- of snowboardpiste een relatief klein gebied, gelegen aan het einde van het Val d’Hérens.

Sleepliften

Voordeel van dit gebied is de hoogte: de pistes bevinden zich tussen 2000 en 2889 meter boven de zeespiegel. Dit betekent natuurlijk een algemene sneeuwgarantie het hele winterseizoen door. De afdalingen zijn lang en kunnen ook vrij zwaar voor de benen zijn. Klein nadeel van dit gebied is dat het vooral sleepliften kent: zes stuks voor twaalf afdalingen. Deze pistes bieden echter wel voldoende variatie aan blauwe, rode en zwarte pistes. En dit alles in een omgeving die de moeite waard is om naar te kijken, omringd door hele hoge bergtoppen vol sneeuw. Naast het skiën en snowboarden, kan je hier ook een aantal tochten boeken geleid door een van de vele berggidsen. Voor wandelaars is de Lac Bleu wandeling zeker een aanrader. Wanneer je landt op de luchthaven van Sion, ligt het zonnige en sneeuwzekere Arolla slechts op één uur rijden. De moeite waard voor een leuke wintersportvakantie in een rustige omgeving met zuivere lucht en ongerepte natuur. 


Alle rust

Arolla ligt in een minder toeristisch dal van Zwitserland en binnen die omgeving is Arolla dan zeker ook nog één van de minst toeristische dorpen. Het voelt aan als “the middle of nowhere”, waar je vlot alle liften kan nemen zonder lang aanschuiven en ook de pistes kennen geen drukte. Rust is wat je kunt vinden in Arolla, zowel in het authentieke dorpje als in het skigebied. Naast de rust vind je uiteraard wel alle nodige zaken om een wintersportvakantie door te komen. Alleen de après-ski zoals je die kent in andere gebieden, ontbreekt wel in Arolla.  Je kunt hier wel heel lekker eten en zeer mooie overnachtingen boeken.

Shop Lokaal