Home Nieuws Lees WintersportGids Online 2018-2019 Aspen klaar voor het nieuwe seizoen!

Aspen klaar voor het nieuwe seizoen!

0
Aspen klaar voor het nieuwe seizoen!

De opening van het gloednieuwe hoogteparcours onder de piste luidde meteen de start in van het tweede seizoen van Aspen. Ongetwijfeld een mooi seizoen, want de indoorpiste vlakbij de A12 in Antwerpen is ondertussen een thuis voor een groeiend aantal wintersporters, beginners en pro’s.

“Het afgelopen jaar is voorbijgevlogen”, vertelt eigenaar Yves Champagne. “We wisten natuurlijk al langer dat er een gigantisch tekort is aan indoorpistes in België. Wat nu wordt bevestigd door het aantal inschrijvingen; mensen hebben blijkbaar door dat je van skiën of snowboarden ook je hobby kan maken in België en dat je daarvoor niet per se elk jaar naar de bergen moet.”


Het grote voordeel is natuurlijk dat je in Aspen op echte sneeuw sport. Een dikke laag van 60 centimeter die perfect wordt gekoeld. Zo zorgen 75 kilometer aan ultramoderne koelleidingen voor perfecte sneeuw met een minimaal energiegebruik. “Andere troeven zijn de wifi met gegarandeerd 100% bandbreedte, drie bar-restaurants, waarvan één in de hal en de handige RFID-kaart waarmee je online je toegang en lessen beheert en cashless kan betalen.”

Les krijgen kan werkelijk op elk niveau, voor jong of oud en zelfs al vanaf 2 – 2,5 jaar. “Onze skischool is 120 monitors sterk. Dat kan tellen qua lescapaciteit… Er vinden bij ons ook wekelijkse trainingen voor gevorderden en sportkampen plaats.” Een initiatieles kan al vanaf 36 euro voor twee uur, inclusief toegang en materiaal. Daarna kan je kiezen hoe je je sneeuwcarrière verderzet: op eigen houtje, via een groepsles of privéles. Waar wacht je nog op?

Aspen (c) Tamara Verschueren
Aspen (c) Tamara Verschueren

Dit is Aspen:
– Een indoorbaan van 12 000 m2 met echte sneeuw, 365 dagen per jaar
– Piste van 240 x 50 meter, een hellingspercentage van 15 tot 20% en een vrije hoogte van 15 meter (zei er iemand jumps?)
– Een meter brede rolband met een liftcapaciteit van 4500 mensen per uur
– Professionele begeleiding op maat van elke skiër of snowboarder
– 6000 m2 polyvalente ruimte
– Nieuw sinds september: een hoogteparcours onder de piste