Aspen © Tamara Verschueren
Aspen © Tamara Verschueren

Elke dag verse sneeuw in onze eigen achtertuin… We kunnen het bijna niet geloven. En toch, vanaf dit seizoen is de fonkelnieuwe indoorpiste vlakbij de A12 in Antwerpen een feit. De opzet is duidelijk: zoveel mogelijk mensen laten proeven van wintersport. En dat in een sfeervolle omgeving die een en al beleving uitstraalt.

Dat er een gigantisch tekort is aan indoorpistes in België hadden eigenaars Yves Champagne en Bram Hendrickx al lang begrepen. “Onze borstelbaan was natuurlijk een landmark in de regio, maar voor echte sneeuw moest de liefhebber redelijk ver uitwijken. Het idee om een eigen indoorskipiste te openen borrelde al langer. Begin 2017 hebben we de eerste steen gelegd.”


De cijfers doen ondertussen menigeen duizelen: een indoorbaan van 12 000 m2 met een piste van 240 x 50 meter en een hellingspercentage van 15 tot 20%, 6000 m2 polyvalente ruimte, een meter brede rolband met een liftcapaciteit van 4500 mensen per uur… “Dat laatste maakt dat er makkelijk 350 mensen tegelijkertijd van de sneeuw – en in de zomer van een extra uitgebreid funpark – kunnen genieten, zonder ook maar een keer te moeten aanschuiven.”

Dat Aspen een gloednieuwe piste bouwt, betekent ook dat ze van de nieuwste technieken gebruikmaken. De laatste tien jaar is er bijvoorbeeld op het vlak van koeltechnieken heel wat veranderd, ook qua milieuvriendelijkheid. Het gevoel van beleving wordt dan weer versterkt door de vrije hoogte van maar liefst 15 meter in combinatie met een egale lijnledverlichting, en de super gezellige, Zwitserse aankleding van de hal.

“Belangrijk om weten is dat we lesgeven op alle niveaus, wekelijkse trainingen voor gevorderden en ook sportkampen organiseren. Onze skischool is 120 monitoren sterk. Dat kan dus tellen qua lescapaciteit.” Studenten van de topsportschool en verschillende verenigingen zal je in Aspen geregeld zien trainen. Altijd leuk om te zien wat de meer ervaren wintersporter in petto heeft.

Andere troeven zijn de wifi met gegarandeerd 100% bandbreedte en drie bar-restaurants, waarvan één in de hal, zodat niet-wintersporters zonder inkom te betalen hun kroost of vrienden kunnen bewonderen. Ook bijzonder is de RFID-kaart waarmee je online je toegang en lessen beheert, en die je ook als cashless horecabetaalkaart kan gebruiken. Onze eerste les is al geboekt!

WintersportGids heeft een aantal goede skigebieden voor beginners op een rijtje gezet.