Bardonecchia
Bardonecchia

Het skigebied van Bardonecchia is nog steeds een goed bewaard geheim. Vreemd voor een skigebied met dergelijke authenticiteit en traditie. Reeds in 1909 organiseerde Bardonecchia immers de eerst Italiaanse skikampioenschappen. 

Op 1300 meter hoogte en omgeven door vele drieduizenders is Bardonecchia een echt wintersportparadijs. De uitzichten zijn adembenemend. Het skigebied van Bardonecchia is relatief groot en uitgebreid en je skiërs en snowboarders van alle niveaus kunnen hier meer dan uitstekend terecht. Tijdens de Olympische winterspelen van 2006 werd Bardonecchia gebruikt om de snowboarddisciplines in het funpark uit te voeren. Dat is niet helemaal verwonderlijk wanneer je beseft dat er meer dan drie kilometer voor freestylers is gereserveerd. Boxes, rails, kickers, een Olympische half-pipe, … freestylers komen hier niets te kort. Maar ook freeriders kennen de weg naar Bardonecchia. Het skigebied is heel erg sneeuwzeker en heeft door de zuidelijke ligging geen last van mogelijke föhn. Bij een retour d’est vallen hier vaak onvoorstelbare hoeveelheden sneeuw. Afdalingen tussen de prachtige lariksbomen in absurd dikke pakken poeder is iets om nooit meer te vergeten. 

Shop Lokaal

Zoals zowat overal in Italië is eten en drinken op de pistes en in het dorp niet enkel overheerlijk, het is er ook nooit heel erg duur. Bardonecchia zelf is een mooi en gezellig dorpje waar je makkelijk ruime accommodatie vindt. Vermijd dan wel de weekends en de Italiaanse vakanties wanneer veel Italianen hun geheim opzoeken.

Wat meer is, Bardonecchia is relatief vlot te bereiken. Het ligt eigenlijk net over de grens met Frankrijk, door Fréjus in het verlengde van de Maurienne vallei. Rij je liever niet met de auto, dan is vliegen op Turijn zeker de meest aangewezen optie.

Shop Lokaal