De organisatie van het Belgisch Kampioenschap Open Air freestyle & snowboard, wierp het dit jaar over een andere boeg. Geen half pipe meer, een vrijblijvende funcross en de focus op slopestyle en big air. De vrijgekomen dagen werden handig ingevuld als trainingsmomenten, zodat iedereen zich perfect kon voorbereiden op de wedstrijd. Een recept dat gesmaakt werd!

Slopestyle

Drie runs de tijd hadden de riders om de juryleden te overtuigen en dat verliep vlot. Bij de snowboarders wist Ilias Van Hoof de derde plek te bemachtigen, voor Stef Vandeweyer, dankzij twee technischere railtricks. Dennis Van Hoeij toonde zijn goede vorm na de World Junior Championships en greep de tweede plek, na Seppe Smits. Die toonde een hoge cab 5 met tailtap op en over het flesje – als enige – en een dikke bs 270 in op de kink. Als je weet dat hij er voor back 9, swbs 7 en cab 7, hoog en diep in de landing neerzette, dan weet je dat de winst niet onverdiend is!

Shop Lokaal

Bij de skiërs kregen we ook enkele mooie runs te zien. Mathieu Verlinden zijn run met een left cork 7, right cork 9 en switch right 5 op de jumps was veruit het meest technische dat de jury kon noteren. Ward Nelissen werd tweede en Mathias Lavrijssen behaalde als junior de derde plaats op het Belgische podium. Bij de dames was Romy Dedrey het enige meisje dat succesvol wist te roteren over de jumps en won daarmee de Belgische titel voor Tine Van Laere en Nyah Maussen.

6bk-snowjam-2017-actie-ss-604f5f734eBig Air

De deelnemers kregen van de organisatie liefst drie kansen, waarin ze wel variatie moesten tonen. Twee van hun beste runs die in een andere spinrichting uitgevoerd werden, gingen de winnaars van de dag selecteren. Na de slopestyle toonde Seppe opnieuw zijn kunnen met cab 10 en bs 10, de hoogste en diepste die we van de hele dag zagen. Ilias Van Hoof kon het zilver bemachtigen, voor Stef Vandeweyer die fs 1440 toonde, maar te maken had met wat underspin.

De skiërs kende dezelfde moeilijkheden met de wind en verschillende riders opteerden dan ook voor de iets veiligere, medium kicker. De enige skiër die voor de grootste afzet koos, was Sander D’Helft. Hij zette super cleane jumps neer, maar miste een beetje technische moeilijkheid, waardoor hij uiteindelijk finishte als derde. De tweede plaats ging naar Ward Nelissen met een left 7 japan en een right 540 tail. Het goud was opnieuw voor Mathieu Verlinden met left cork 7 mute en een right cork 9. Bij de dames kregen we een zelfde podium als in de slopestyle. Opnieuw claimde Romy Dedrey het hoogste schavotje. Zij wist de jury te verrassen met zowel een left als right 180.

4bk-snowjam-2017-actie-ss-95ef3ce8ebAlle resultaten.

Bron: Sneeuwsport Vlaanderen