Voor het eerst in de geschiedenis organiseren België en Nederland samen hun nationale kampioenschappen snowboard en freestyle ski. Dat zorgt voor een fantastisch deelnemersveld dat 94 riders telt. Van de allerjongsten tot de elites.

Slopestyle stond als eerste discipline op het programma. Onder een prachtige blauwe hemel konden de freestyle skiërs en onze jeugdige boarders aan de slag op een mooi parcours.

Shop Lokaal

Bij de dames was het vooral uitkijken naar de prestaties van Loranne Smans en rising star Evy Poppe. Loranne Smans liet mooie rotaties zien in verschillende richtingen en combineerde dat met een backflip en een paar hele nette rail tricks. Evy Poppe zette een knappe run neer met net iets minder variatie dan Loranne. Smans haalde dus de titel binnen, Poppe strandde op de tweede plaats. Achelle Pouw vervolledigde het podium. “Ik had het zeker niet verwacht. We zaten vandaag echt dicht bij elkaar. Mar ik ben heel blij met deze titel!” gaf Smans nog mee.

Bij de freestyle ski dames loste Romi Dedry de verwachtingen in en haalde met haar nette run de Belgische titel binnen.

 

  Resultaten 

Dames ski: 1: Romy Dedry, 2: Rosalien Schwagten, 3: Nyah Maussen

dag3-26 550x309

  Full Results Dames Ski Slopestyle

Dames snow: 1: Loranne Smans, 2: Evy Poppe, 3: Achelle Pouw

dag3-30 550x309

  Full Results Dames Snowboard Slopestyle

Snow jeugd: 1: Lernert Asnong, 2: Garik Arutyunov, 3: Rune De Baets

dag3-32 550x309

  Full Results Jeugd Snowboard Slopestyle

 

Rond de middag gebeurde wat een pijnpunt is voor wedstrijden in de bergen: een snelle wissel van het weer wierp roet in het eten. Op verschillende manieren heeft de organisatie getracht om de kwalificaties van de FIS wedstrijd aan te vatten, maar tevergeefs. Volgende dagen wordt een nieuwe poging ondernomen en zullen de heren hun quali’s hopenlijk kunnen afwerken. 

Voor de heren is er jammergenoeg geen uitslag! Dit doordat de finale afgelast is geweest door het slechte weer. Volgend jaar zullen de heren opnieuw moeten strijden voor de titel van Belgisch kampioen om uit te maken voor wie de beste is!

 

Bron: sneeuwsportvlaanderen