Antwerpen maak zich klaar voor Rail ‘n Snow 2019, het Belgisch Kampioenschap Freestyle Rail, georganiseerd door de Stad Antwerpen in samenwerking met Sneeuwsport Vlaanderen. Met een deelnemersveld van de top van de Belgische Rail scene, aangevuld met enkele internationale riders, is spektakel gegarandeerd. Dus zet volgende week zaterdag zeker in je agenda!

Antwerp Rail ‘n Snow vindt plaats op de openingsdag van de Winter in Antwerpen op 7 december aan de Scheldekaaien. Er staat niet enkel sport op het programma, maar ook kinderanimatie en een kids railparcours overdag, DJ-sets tussen de wedstrijden door en een flinke afterparty tot middernacht. Het programma start om 12 uur.


De absolute eye catcher is de 10 meter hoge stelling, met maar liefst 7 mogelijke runs die de riders kunnen nemen.

Met dank aan o.a. Aspen, Protest, Verdad, Sunweb en Ibis Budget.

Freestyle Ski & Snowboard zijn aparte disciplines die wereldwijd meer en meer aandacht krijgen. Dankzij de werking van de Vlaamse Topsportschool, samenwerkingen met de indoor skipistes in België, en een goede club werking, heeft Vlaanderen enkele atleten die tot de wereldtop behoren. Events als deze halen de sport tot bij een groot publiek en geven onze riders een forum voor eigen volk. Voor de freestyle ski – & snowboardssport in België is dit een unieke kans.

Rail is nog geen Olympische discipline. Echter een event als dit zet de discipline op de kaart. Sneeuwsport Vlaanderen ontwikkelde daarom een technische, nooit geziene set-up en ontwikkelde een nieuw wedstrijd format waar internationaal naar gekeken wordt om de sport te officialiseren.