Bonneval sur Arc
Bonneval sur Arc

Het skigebied van Bonneval sur Arc is gelegen de zuidelijke Alpen en maakt deel uit van “les plus beaux village de France”. Het dorp bied prachtige afdalingen tussen de 1800 en 3000 meter hoogte. 

Skipistes 

Bonneval sur Arc heeft prachtige afdalingen gedurende de periode december tot mei over het gehele gebied. Met name de offpiste-mogelijkheden zijn bepaald indrukwekkend.


Skipistes

In dit gebied heb je 21 skipistes die goed zijn voor ongeveer 25 kilometer plezier. Wanneer je op het hoogste punt van het skigebied van Bonneval sur Arc ben heb je een prachtig uitzicht dat je niet mag missen wanneer je hier op wintersportvakantie bent. De meeste pistes zijn hier blauw. Ook heb je enkele groene, rode en zwarte pistes. Bonneval sur Arc is dan wel een heel klein gebied maar moet je zeker niet overslagen want voor de freerider is dit echt wel de juiste plaats, de omgeving rond het skigebied is namelijk prachtig. Voor de beginnende freerider is hier ook geen enkel probleem. Je kan hier namelijk off-piste gaan voor alle niveaus en verschillende disciplines. Het is hier grotendeels van de tijd ook sneeuwzeker in het skiseizoen. 

Naast de piste 

Naast de piste zijn er ook nog enkele mogelijkheden om te doen. Je kan hier namelijk verschillende wandelroutes doen en je kan in Bonneval sur Arc ook een ritje maken op de rodelbaan of met de hondenslee.

Niet al te druk 

Dit dorpje is vrij klein waardoor het niet al te druk is, hierdoor is het ook niet zo zeer gekend waardoor je rustig kan genieten van de prachtige omgeving die je op verschillende manieren kan verkenen. Het dorp zelf is ook zeer mooi met de smalle en traditionele straatjes die je er vindt. 

Ben je op zoek naar rust en gezelligheid dan vind je dit zeker in de prachtige omgeving van Bonneval sur Arc.