skiwelt-wilder-kaiser-brixental
skiwelt-wilder-kaiser-brixental

Brixen im Thale maakt deel uit van de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, het grootste aaneengesloten skigebied in Oostenrijk en tevens een van de meest sneeuwzekere skigebieden van de Alpen.

Dit gebied heeft reeds verschillende malen een bekroning gekregen als beste gebied van Oostenrijk. De SkiWelt Wilder Kaiser – Brixtental bestaat uit 90 heel moderne liften die toegang geven tot maar liefst 279 kilometer aan heel gevarieerde pistes. Ten oosten van  Innsbruck vind je naast Oost-Tirol een gebied genaamd Tiroler Unterland. Brixten im Thale is een van de oudste plaatsen binnen dit deelgebied van Tirol. Vlakbij ligt het dorpje Westendorf. Dit grote gebied kan vanuit Brixen im Thale langs twee verschillende kanten en via twee verschillende gondelliften ontdekt worden. Via een eerste gondellift kan je uitwijken naar Hochbrixen, maar je kan ook de tweede gondellift kiezen richting de Choralpe. 

Shop Lokaal

Verschillende mogelijkheden

Hochbrixen brengt met behulp van heel moderne infrastructuur boven Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Scheffau of Söll. De Choralpe brengt je naar Westendorf waar je naast een grote variatie aan pistes tevens het hoogste punt van de Skiwelt, de Gampenkogel (1.957 meter) kan bereiken. Je kan ook snel richting Kitzbühel maar deze uitvalsbasis biedt ook een directe toegang tot het gebied rondom de Hohe Salve. De sneeuwkwaliteit op deze zuidelijke afdaling laat bij warm weer te wensen over waardoor de afdaling tot in het dal niet altijd open is. Best dus op voorhand te controleren. Het hele gebied heeft alles wat de wintersporter kan verlangen van een ski-en snowboardvakantie. Freestylers an snowboarder kunnen kiezen uit verschillende funparken. Snelheidsduivels kunnen zich uitleven op de racepistes en pistes met tijdmeting en de meer hippe vogels kunnen zich aan een skicross wagen. Maar ook langlaufvakantiegangers komen naar Brixen im Thale om hun sport te beoefenen. 

Alle niveaus

Dit gebied trekt wintersporters van alle niveaus aan alsook kinderen en jongeren. Voor liefhebbers van een zonnige wintervakantie heb afdalingen van verschillend nivea in het zuidelijk gedeelte. Voor de toeristen die de sneeuwkwaliteit als prioritair criterium nemen, biedt de noordelijke hellingen de nodige variatie. De skischolen zijn van hoog niveau en Nederlandstalige skileraars zijn een extra troef. Het gebied is voldoende gezellig met verschillende leuke skihutten. Het dorp is lang met tal van hotels en familiepensions verspreid over het dorp. Ook dichtbij de pistes zijn er mogelijkheden om tijdig aan de après-ski te beginnen. Naast de verschillende dalstations heb je een leuk aanbod aan pubs en bars en wanneer de zuidelijke dalafdaling geopend is dan zakt men voor de après-ski af naar het restaurant, bij Nieding, halverwege deze afdaling.