De Belgische Vereniging van Sneeuwsport Instructeurs (BVSI) is een vzw die nationaal de skileraars groepeert die actief zijn in club- of verenigingsverband. Het is een internationaal erkend opleidingsorgaan dat door deelname aan congressen wereldwijd op de hoogte blijft van de allerlaatste ontwikkelingen op skitechnisch en didactisch vlak. Dit garandeert, samen met het hoge niveau van de docenten, de kwaliteit van de gegeven cursussen en trainingen.

Sinds kort geniet de BVSI zelfs tot in Ushuaia naamsbekendheid. Hoe dat mogelijk is voor een klein skiland? Wel… sinds haar oprichting in 1988 zendt de BVSI plichtsgetrouw een delegatie uit naar de vierjaarlijkse wereldcongressen voor skileraren.


In september 2015 was dat congres in Cerro Castor, het meest zuidelijk gelegen skioord ter wereld. Vlakbij Ushuaia, tipje Argentinië in de provincie Vuurland – waar trouwens ook de boten naar de Zuidpool vertrekken – komen teams van de hele skiwereld bijeen om van gedachten te wisselen en nieuwe evoluties in de wintersport voor te stellen. Die kennis van de allerlaatste ontwikkelingen, gecombineerd met het topniveau van de docenten, garandeert continu de kwaliteit van de cursussen en trainingen.

Vorig jaar in mei werd met het groots opgezette in- & outdoorevent BVSI On Air het vijfentwintig jarig bestaan uitbundig gevierd. Het startschot van de viering werd gegeven met een officiële ontvangst door Eerste Schepen Koen Kennis op het stadhuis van Antwerpen.

Dat de BVSI een bloeiende organisatie is, werd toen extra in de verf gezet door het bezoek van een delegatie van de International Association of Snowsport Instructors onder leiding van president Norbert Barthle en de aanwezigheid van meerdere Belgische skikampioenen.

Heb je interesse om je skiniveau te verbeteren of om een opleidingscursus te volgen? Contacteer de BVSI via: info@bvsi.be.

Meer informatie op de website: www.bvsi.be.

bvsi_logo_nieuw

Tekst: Joris Van Gestel

DELEN