Home Nieuws BVSI wordt BFSI 

BVSI wordt BFSI 

0
BVSI wordt BFSI 
BFSI

 

De Belgische Vereniging van Sneeuwsport Instructeurs is niet langer. Of toch wel, maar onder een geheel andere naam, huisstijl en algemene aanpak. Zoek niet meer naar BVSI, voortaan kan je terecht bij BFSI!

De BFSI is een vzw die nationaal de skileraars groepeert die actief zijn in club- of verenigingsverband. Het is een internationaal erkend opleidingsorgaan dat door deelname aan congressen wereldwijd op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen op skitechnisch en didactisch vlak.


De BVSI bestaat sinds 1988 en kent een bijzonder rijke geschiedenis. Aan die geschiedenis zijn echter ook verschillende logo’s en huisstijlen verbonden geweest. Daar wordt nu komaf mee gemaakt. Ronny Vandevelde, marketing- en communicatieverantwoordelijke vertelt: “Samen met het nieuwe dagelijkse bestuur kozen we voor een totaal andere aanpak. We willen meer aandacht besteden aan de verpakking van wat na al die jaren nog steeds een erg goed product is. We zijn op zoek gegaan naar een nieuw logo en een huisstijl die strakker, sexyer en meer hedendaags is. We willen meer jeugd aantrekken en alles op een vereenvoudigde manier naar buiten brengen.”

Kort & krachtig

BFSI staat dus voor Belgian Federation of Snowsport Instructors. Ronny Vandevelde: “BFSI is kort, krachtig, klaar en duidelijk. We kozen voor het Engels om van de dubbele benaming (BVSI/ABIS) af te zijn. Met BFSI leunen we nog steeds dicht aan bij de oorspronkelijke benaming en leunen we nu ook dicht aan bij de internationale federatie, de IFSI (International Federation of Snowsport Instructors).”

Het nieuwe logo krijgt een strak design mee waarin de puntjes op de i worden gezet door een Belgisch vlagje. Meer België krijg je verder in de kleurkeuze en de geïntegreerde ski’s in de letter B. Ook de website en de aanwezigheid op sociale media om leden meer te betrekken bij de werking, neemt de organisatie grondig onder handen.

BFSI
BFSI
Uitgebreid programma

Natuurlijk maken niet enkel naam, logo en website een vereniging. De werking van BFSI staat voor grondige wijzigingen. Het aanbod opleidingen en trainingen breidt gevoelig uit. BFSI concentreert zich nog meer dan vroeger enkel op opleiding en trainingen. Ronny Vandevelde: “De buitenlandse reizen laten we volledig in handen van onze partners-reisorganisaties. Wij geven alleen aan waar de cursus doorgaat en zij zorgen voor vervoer, skipas en logies. Zo kunnen we een ruimer aanbod opleidingen en trainingen geven, maar ook een ruimere keuze van hotels of eigen logies. Meer aanbod leidt hopelijk ook tot meer cursisten.”

En last but not least: de groene skipakken van BVSI verdwijnen uit het wintersportbeeld. Zij worden vervangen door een rode outfit van Ziener. Fischer blijft de hoofdsponsor.

Meer informatie op de nieuwe website: www.bfsi.be.